Annons:

  • Företaget har byggt ny matsal för miljoner:

    Olle Ahlström, vd på Storebrogjuteriet, är väldigt nöjd med hur den nya matsalen blev. Foto: Simon Henriksson

  • Företaget har byggt ny matsal för miljoner:
  • Företaget har byggt ny matsal för miljoner:
  • Företaget har byggt ny matsal för miljoner:
  • Företaget har byggt ny matsal för miljoner:
  • Företaget har byggt ny matsal för miljoner:

Företaget har byggt ny matsal för miljoner: "Vill öka personalens trivsel"

Storebrogjuteriets tidigare matsal hade många år på nacken. Nu har företaget investerat miljoner i en helt ny och fräsch matsal för personalen.
– Det blev himla fint, säger vd:n Olle Ahlström.

Annons:

Anrika Storebrogjuteriet hade en väldigt gammal matsal för sin personal. Men inte nu längre. För några veckor sedan var det invigning för en ny matsal som kostat 2,3 miljoner kronor att iordningställa. 

– Det är något vi har funderat på jättelänge och sett möjligheten för. Vi har haft lager här, men det var ingen bra lagerlokal. Så vi beslöt oss för att göra rycket med matsalen här och det blev riktigt, riktigt bra. Det är stor skillnad mot den förra matsalen, säger Olle Ahlström, vd för Storebrogjuteriet.

Den nya matsalen, som är en ordentlig uppfräschning jämfört med den tidigare, kan också användas till utbildningsinsatser eller konferensliknande möten.

– Tanken är att vi ska kunna använda lokalen till det. Har vi någon utbildning med personalen eller någon större information, så kan vi sitta här. 

Vad ligger investeringen på och hur har det tagits emot?

– Den ligger på 2,3 miljoner kronor. Responsen har varit väldigt positiv, även från externt folk som varit här. De är förvånade över att man kan göra så här mycket i en gammal industrilokal. Det blev så himla fint. 

"Trivseln ska öka"

Den gamla matsalen är också tänkt att få en uppgradering. Nästa steg är att göra om den till omklädningsrum. Det är en investering som väntas landa på 2,5 miljoner kronor.

– Tanken är att de anställda ska komma in här, att det ska vara nytt golv, nymålat och att de kan gå in här med sina civila kläder. I hörnet är tanken att det ska vara en bastu också. Vi river då den gamla bastun och gör den delen till damernas. Då får vi ett omklädningsrum för fem damer också, säger Olle Ahlström när han visar runt.

När kan det vara klart?

– Det är nästa steg och tanken och förhoppningen är att vi ska kunna starta det strax innan eller strax efter semestern. Då ska det vara klart någon gång runt jul. Under tiden måste vi lösa duscharna så att personalen kan duscha, men jag tror vi har en lösning på det. Vi gör det här för att personalens trivsel ska öka. 

Totalt har Storebrogjuteriet cirka 30 anställda. Fyra är kvinnor och det hoppas Olle Ahlström ska bli fler.

– Vi vill gärna det, både på tjänstemannasidan och den kollektiva sidan. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt