Annons:

Lokala entreprenören om kedjans etablering i Vimmerby –

Pusselbiten föll på plats. Nu gör Jerker Ekelund plats för Våffelbruket i fastigheten Magasin 5, när den stora kedjan väljer att etablera sig i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson/privat

Lokala entreprenören om kedjans etablering i Vimmerby – "Perfekt komplement"

En tom yta öppnade oanade möjligheter. Nu har Jerker Ekelund gjort klart med att Våffelbruket hyr en lokal i totalt omgjorda Magasin 5, där han öppnar ett glasscafé inom kort.
– Det blir ett perfekt komplement, säger han.

Annons:

Jerker Ekelund hade inte riktigt spikat vad som skulle inrymmas i den popupyta han har i miniköpcentret Magasin 5, som han byggt upp i den gamla OKQ8-fastigheten. Idéer har det inte varit brist på, men inget var spikat fram till pusselbiten föll på plats.

Nu gör han plats för Sveriges största våffelkedja Våffelbruket som etablerar sig i Vimmerby.

– De hyr en yta på 88 kvadratmeter för sitt koncept med mat- och sötvåfflor. Det blir ett riktigt fint komplement till vårt glasscafé/gelateria som ligger bredvid, säger han.

Idé började gro

Jerker Ekelund har jobbat med svenska chokladdrycksbolaget Huski Choklad, som är delägare i Våffelbruket, i lite olika sammanhang och ville ta in dem i glasscaféet.

– När de var och hälsade på i Vimmerby var Våffelbrukets ägare Claes Unemar med och gick igång i 180 när han såg den popup yta jag har i lokalen, berättar Jerker Ekelund som bakgrund till att den här idén föddes och började gro.

– Jag tänkte att glass är ju inte så matigt och våfflor är ett perfekt komplement. Utöver det kombinerar vi också med Huski Choklad, som utöver topping till glassar också har varma och kalla chokladdrycker.

Första i Ludvika

Katarina Unemar är vd för Våffelbruket, som även etablerar sig med tre enheter i Västervik. Hon är förväntansfull och glad över möjligheten att flytta in, intill ett glasscafé.

– Efter succéstarten i Ludvika sommaren 2020 har företaget vuxit till att i dag finnas på drygt tio orter runt om i landet och vi är i färd att öppna på ännu fler utöver Vimmerby och Västervik, berättar Katarina Unemar.

Rekryterar personal

Parallellt med att lokalen ställs i ordning inför öppnandet, som beräknas bli kring midsommar, rekryterar man den personal som behövs. Enligt Katarina Unemar så många som 15-20 arbetstillfällen skapas bara i Vimmerby genom Våffelbrukets etablering på orten.

– Vi kommer att köra treskift, 10-22 alla dagar, berättar Jerker Ekelund som är förväntansfull inför den stundande öppningen.

Vad tänker du kring att Våffelbruket etablerar sig i Vimmerby?

– Jag är skitglad för att de vill vara här, det är jättekul. Jag stod med en butiksyta som jag inte riktigt hade klart för mig vad jag skulle göra med – och så blev det så här perfekt.

– Nu kör vi först de här åtta veckorna i sommar, så får vi se hur det blir till hösten. Vi har lagt ner så mycket tid och energi på lokalen, det blir jättefint, och då känner jag att vi i alla fall även ska ha öppet i november-december i samband med höstlovsaktiviteterna och julhandeln är ganska stark i Vimmerby. Så det är klart vi ska ha öppet då och servera glass och våfflor med julens smak med pepparkakor och polkagrisar och allt vad det är.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt