Annons:

Facket om konkursen: ”Det borde fungera”

Vimmerbyföretaget Älö Trä försattes i konkurs i fredags. Foto: Jakob Karlsson

Facket om konkursen: ”Det borde fungera”

Fredagens konkurs för Vimmerbyföretaget Älö Trä kom som en stor överraskning. Fackets representant Tommy Rälg beklagar situationen.
– Det är ledsamt, jag tycker att de har kämpat rätt så väl, säger han.

Annons:

Det är nedgången inom trähusbranschen som orsakar konkursen, enligt Tommy Rälg. Älö Trä, som har cirka 35 anställda, levererade komponenter till bland annat Hjältevadshus, Anebyhus och BoKlok.

– Det är den allmänna nedgången av byggandet som ligger bakom och det blev inte bättre när byggsubventionerna försvann med M & KD-budgeten. Älö Trä har en bra nisch så det borde fungera, säger Tommy Rälg.

 "Blir en tryckt stämning"

De anställda fick beskedet under fredagen och i dag har parterna träffats igen.

– Jag tycker att det är jättetråkigt och blir en tryckt stämning. Just nu finns det en oro bland personalen, men jag hoppas på en fortsättning med det koncept som man har. Jag tror att man kan komma till rätta med situationen för det behöver byggas väldigt mycket. Med en bra ledning tror jag att man kan få det på fötter.

GS-facket har cirka 15-20 medlemmar som berörs av konkursen.

"Ska upprätta en kontakt" 

Även kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij beklagar konkursen.

– Det är tråkigt för Älö Träs skull och för de anställda. Vi ska upprätta en kontakt med förvaltaren så vi får informationen. De hyr inte lokaler av oss, men det är viktigt att vi får information med en så pass stor arbetsgivare. Det är klart att det är negativt för arbetsmarknaden, men vi har en bra situation i Vimmerby överlag. Vi ser andra goda tecken och andra företag som satsar.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt