Annons:

Facket: ”Kommer syna Södras siffror”

Enligt GS-facket menar Södra att Djursdala sågverk går med sju miljoner i förlust – per år. – Vi kommer att syna deras siffror, säger ombudsmannen Tommy Rälg.

Annons:

I dag avslöjade Dagens Vimmerby att Södra Wood bestämt sig för att lägga ned Djursdala sågverk med 15 medarbetare. De anställda fick informationen i morse.

– Det är väldigt tråkigt och det var en tryckt stämning i morse. Vi tycker att Södra åtminstone borde ha en del produktion kvar, lövet är viktigt för Södras medlemmar, säger Tommy Rälg, ombudsman för GS-facket.

”Inte nöjda”

Han anser att Södras satsning på lövsågsverken varit för klen.

– Det värsta är att de andra lövsågverken i Sverige går bra, men Södra har inte lyckats. Vi undrar vad man har gjort för fel. Man har inte satsat helhjärtat.

Diskussionerna med facket inleds relativt omgående, den 26 september.

– Vi är inte nöjda. Vi vill se någon slags framtid för Djursdala och vill se om det finns några möjligheter att driva det vidare. Vi tror på en framtid och tycker att man ska fortsätta driften. Det finns bra förutsättningar att vända utvecklingen. Vi vill ha kvar sågen och man blir förbannad över att Södra släppt det så långt som man har gjort.

Vilka möjligheter finns att driva sågverket vidare?

– Vi ska titta på det och ber att få återkomma.

”Kompetent folk”

Framtiden för de 15 anställda är förstås mycket oviss.

– Vi ska förhandla och sedan tittar vi på vilka möjligheter de har till nya jobb, vi får hitta vägar. Södra har ett stort ansvar för att den här arbetskraften används någon annanstans, det är ett väldigt kompetent folk som finns där. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt