Annons:

Helgens marknad viktig för föreningen ­– ”Vi ska överleva”

Imorgon blir det mat- och hantverksmässa vid Träffpunkt Körsbärskullen i Pelarne. Foto: Pressbild

Helgens marknad viktig för föreningen ­– ”Vi ska överleva”

På söndag arrangegerar Körsbärskullens ekonomiska förening sin årliga mat- och hantverksmarknad. Dagen är en viktig del för att hålla liv i ortens samlingspunkt.
– Det blir ungefär samma upplägg och vi har beställt bra väder också, säger styrelsens Leif Haraldsson.

Annons:

Efter att kommunen lämnade den gamla skollokalen i Pelarne för ett antal år sedan drivs fastigheten av Körsbärskullens ekonomiska förening. På söndag är det dags för höstens stora evenemang då hantverkare och matproducenter samlas för en marknad. Totalt blir det cirka 20 utställare däribland Sjundekvills Gårdsmejeri, Mandelrosteriet och Pelarne honung.

– Vi har en liknande vårmässa och det är våra största evenemang. Det brukar komma 400-500 besökare och vi kör vidare med ungefär samma upplägg. Det är fokus på mat och hantverk och en stor avdelning för barn med tramptraktorer, ansiktsmålning, lamm och kaninen som man får klappa och umgås med. Utöver det blir det fotoutställningar av Sören Eriksson och Hans Karlsson och så kan man prova på skytte i vår skyttehall.

"Det är tufft"

Föreningen har, som många andra organisationer, plågats av de höga elpriserna.

– Vi ska överleva, men det är tufft. Elpriserna påverkar oss och vi har inga kommunala bidrag. Vi har haft en mycket fin turistsäsong och det är ju basen i vår verksamhet. Men skolan är en samlingspunkt för bygdens befolkning och det är aktiviteter där flera dagar i veckan med olika grupper. Det är en otroligt viktig samlingspunkt för bygdens folk.

Vad betyder en sån här dag för ekonomin?

– Det underlättar naturligtvis, sedan är det skojigt för oss i föreningen att visa upp oss. Många gamla Pelarnebor kommer hit på besöker också. Det blir ett fint sätt att träffas på.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt