Annons:

Stora projektet Uven dröjer –

Magnus Danlid och Johan Oléhn är ordförande respektive vd för Vimarhem. Foto: Arkivbild

Stora projektet Uven dröjer – "Fortfarande inte hört något"

Vimarhem planerar att bygga 32 lägenheter i centrala Vimmerby. Men projektet har stött på patrull.
– Jag har inte hört något nytt, säger Vimarhems ordförande Magnus Danlid.

Annons:

I somras tog Vimarhem beslut om sitt största projekt på ett decennium. På tomten Uven i centrala Vimmerby ska 32 lägenheter byggas av det kommunala bostadsbolaget. Nettokostnaden för projektet väntas landa på runt 55 miljoner kronor.

Redan i slutet av mars i år överklagades dock detaljplanen av ett flertal grannar. Grannarna är kritiska mot byggnationen och anser att detaljplanen är för generös när det gäller höjden på byggnaden. Trots att många månader har gått är det oklart när mark- och miljödomstolen kan avgöra målet. 

– Jag har inte hört något nytt och jag noterar att det har tagit ett tag nu. Man har hög arbetsbelastning har jag förstått, men vi förväntar oss ett beslut snart. Vi har stora förhoppningar om att det ska gå vår väg och att vi kan bygga enligt vår plan. Byggnadshöjden som är föreslagen i detaljplanen är lägre eller i linje med omkringliggande hus, säger Vimarhems ordförande Magnus Danlid (C). 

Johan Oléhn, vd för Vimarhem, har heller inte hört något nytt.

– Jag har inte sökt information därifrån på en vecka, men jag hade hört om något hade hänt där. Det ligger hos mark- och miljödomstolen och förhoppningsvis jobbas det med det.

"Beror helt på domstolen"

Magnus Danlid hoppas att ett besked ska komma i närtid. Mark- och miljödomstolen har tidigare meddelat det inte kommer ske före 27 oktober – men det datumet är också passerat.

– Byggstarten beror helt på domstolen. Vi kan inte göra kring det. När detaljplanen är klar, så ska bygglovet hanteras och därefter är i princip allt klart. En fördel med det här är att vi har kunnat färdigställa alla förberedelser med tomten och huset, och att det inte är så mycket kvar att justera. Vi har jobbat med det här hela tiden, men nu är det inte mycket kvar vi kan göra förrän vi fått bygglov, säger Danlid.

Finns det en risk att det går i stöpet?

– Det har jag svårt att tro. Vi är helt inriktade på det här, men man har rätt att överklaga till domstolen och vi får vackert vänta. 

2019 stoppade Vimarhem på egen hand sina långtgående planer på nybyggnation på Pistolsmeden i Vimmerby och hela projektet placerades i malpåse.

– Det är två helt olika projekt och orsaker. Där var problemet att det anbud som tagits in blev för omständligt och mycket dyrare än vi tänkt oss. Det här är ett helt annat läge. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt