Annons:

Roger har flyttat hem och blir SD-politiker igen:

Roger Sunesson har flyttat hem och engagerar sig i Sverigedemokraterna. Foto: Simon Henriksson

Roger har flyttat hem och blir SD-politiker igen: "Känns jättebra"

Roger Sunesson är född och uppvuxen i Vimmerby. Men han har spenderat många år på andra platser. Nu har han flyttat hem och kommer att kandidera till kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.
– Jag vill dra mitt strå till stacken, säger Roger Sunesson.

Annons:

Sverigedemokraterna i Vimmerby kommun rustar inför valet 2022. Förra veckan släppte man den politiska bomben att ex-moderaten Morgan Esping rekryterats till partiet och kommer stå på valsedeln till kommunfullmäktige.

Nu står det även klart att Roger Sunesson, som är född och uppvuxen i Vimmerby, kommer att engagera sig lokalt. Han har en bakgrund som ordförande för SD i Mönsterås kommun.

– Jag flyttade tillbaka till Vimmerby efter valet 2018 och det gjorde att jag inte kunde fortsätta med politiken där. Jag flyttade till Kalmar för att gå gymnasiet och har därefter bott i både Oskarshamn och Fliseryd. Nu är jag omgift med en annan tidigare Vimmerbybo och när vi skulle hitta ett gemensamt boende föll valet på Vimmerby. Det var naturligt för oss båda, säger Roger Sunesson.

Varför engagerade du dig inte här direkt?

– Jag hade tankarna på att göra det, men jag fick aldrig någon fråga heller av den dåvarande ledningen. Då hamnade mitt politiska engagemang på is. Jag känner kanske nu att det är bättre personer i partiet, vilket också är en bidragande orsak till att jag engagerar mig.

"Lugn och tålmodig"

Nu har han haft en dialog med SD i Vimmerby en längre tid.

– Jag har pratat med både Jimmy (Rödin) och Petra (Whidotti) och de har varit på mig och tjatat. Jag har alltid haft ett intresse för politik och för att vara med och påverka. Det här ska bli roligt om man nu blir vald. Förhoppningsvis kan jag bidra med något. Jag var väldigt aktiv i Mönsterås och hade en stor roll där. Mitt problem här är väl att jag inte har samma kontakter här, även om jag är Vimmerbybo från början.

Vem är du som politiker?

– Jag skulle säga att jag är lugn, tålmodig och lätt att ha att göra med. Det är väl egentligen bättre att fråga ens politiska motståndare om det, men jag vill tro att jag uppfattas så. 

Vilka frågor är viktigast för dig?

– Det är väl de klassiska skulle jag säga. Skolan är viktig, att småföretagare får den hjälp de behöver, även om det i mångt och mycket är en tjänstemannafråga. Jag vet för- och nackdelarna med att bo utanför centralorten och att det satsas mer på centralorten kan vara att ha med sig. 

SD fick drygt elva procent i kommunvalet 2018. Det resulterade i sex mandat för partiet.

– Jag hoppas vi kan växa ytterligare. Jag har dålig koll på hur välfylld listan är, men jag vet hur svårt det är att få tag i folk så jag känner att jag vill dra mitt strå till stacken.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt