Annons:

EXTRA: Kommunen inför intagningsstopp på förskolorna

Vimmerby kommun inför intagningsstopp på förskolorna i kommunen. Foto: Jens Lidesjö

EXTRA: Kommunen inför intagningsstopp på förskolorna

Ingen intagning kommer att ske på förskolorna i Vimmerby kommun fram tills att fler medarbetare rekryterats och nya lokaler har tagits fram. Intagningsstoppet gäller tills vidare.
– Vi gör det för att värna om våra medarbetare och för att barnens miljö i förskolan ska vara trygg och säker, säger Lis Astrid Andersson (S), barn- och utbildningsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Annons:

De familjer som redan tackat ja till plats och redan har kommit överens om inskolningstider berörs inte av beslutet. I augusti/september kommer det finnas platser att erbjuda då de barn som börjar förskoleklass och fritidshem slutar på förskolorna. Familjer som står i kö för omplacering till annan förskola kommer under slutet av maj att få erbjudande om plats på annan förskola från och med höstterminen.

– Barngruppernas storlek tillsammans med vikariebristen skapar en ohälsosam belastning. Vi måste ge förutsättningar för våra medarbetare att fullfölja det som står i skollagen och läroplanen, säger Lis Astrid Andersson (S).

"Förståelse för att det skapar oro"

Kommunen kommer att annonsera efter fler tillsvidareanställda medarbetare och fastighetsavdelningen har fått i uppdrag att hitta en lösning för den akuta lokalbrist som finns.

För de familjer som står i kö och väntar på plats innebär intagningsstoppet att man kan få vänta på platserbjudande längre än fyra månader och att planerad återgång till arbete inte kan ske som planerat.

– Vi har förståelse för att detta skapar en oro för de som väntar på en förskoleplats men i dagsläget ser vi inget annat alternativ än ett temporärt intagningsstopp för att kunna fortsätta bedriva en säker och trygg miljö för både barn och medarbetare, säger Lis Astrid Andersson.

Beslutet fattades av barn- och utbildningsnämnden på dagens sammanträde.

Artikeln uppdateras.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt