Annons:

  • Vimarhems ordförande:

    Jacob Käll (C) var förvånad över skicket på lägenheterna i Storebro. Det hade troligen Magnus Danlid (C) också varit, svarade han vid senaste fullmäktigesammanträdet. Foto: Simon Henriksson

  • Vimarhems ordförande:

    Magnus Danlid är ordförande för Vimarhem.

Vimarhems ordförande: "Hade troligen också sagt att det var överraskande"

"Jag är förvånad över hur fint det är", sa kommunalrådet Jacob Käll (C) när han var vid lägenhetshuset i Storebro som ska bli bostäder för flyktingar. Det fick Anneli Jakobsson att undra hur det egentligen ligger till. 

Annons:

"Centrumhuset i Storebro som migrationsverket tidigare hyrt av Vimarhem ska nu Ukrainska flyktingar bo. Vid ett tidigare tillfälle när jag hade frågan uppe angående skicket på lägenheterna fick jag som svar att de var väldigt slitna och ni visste inte om huset skulle rivas eller inte. För ett par veckor sedan kunde jag läsa att Jakob Käll, kommunstyrelsens ordförande sa att lägenheterna var i överraskande bra skick", skrev Anneli Jakobsson i sin fråga till Vimarhems ordförande Magnus Danlid (C).

Det Jacob Käll (C) sa i en intervju med Dagens Vimmerby var följande:

– Jag är förvånad över hur fint det här. Jag har bara fått till mig hur nedgånget och slitet det är, men det är finare än jag trodde. Pratar vi gympasalar och bara tak över huvudet är det här ett snäpp upp. 

"Hade troligen svarat på samma sätt"

Det fick den politiske vilden Anneli Jakobsson, som står på Moderaternas lista i höst, att fråga Danlid hur det egentligen ligger till.

– Är de i bra skick eller inte? frågade hon.

Magnus Danlid besvarade hennes fråga på det senaste fullmäktigesammanträdet.

– Som tidigare nämnts såväl här i kommunfullmäktige som i media så har Vimarhems linje varit att bevara och sköta huset så det inte förfaller även då vi inte har haft hyresgäster i huset. Vi i styrelsen har före Rysslands invasion av Ukraina sagt att det varken ska säljas eller renoveras, men Vimarhem har haft daglig tillsyn och sett till så till exempel värme och vatten ska fungera även under den tid som ingen bott i huset. Så i det avseendet så är nämnda hus i gott skick och beboeligt, svarade Danlid. 

Han säger samtidigt att han sannolikt kunnat säga samma sak som sin partikollega.

– Om jag hade fått samma fråga vad jag tyckt om dessa lägenheter, så hade jag troligen svarat på samma sätt, att jag tycker lägenheterna är i bra skick då de nu snabbt kunnat ställas om för att användas till ett boende för behövande människor.

Samtidigt påtalade han att huset är i behov av en grundläggande renovering.

– Renovering av stommen är den stora utmaningen, så i det avseendet vill jag fortfarande hävda att huset är slitet och i behov av omfattande renovering för att bli ett långsiktigt alternativ för kommande hyresgäster.

Han betonade också att det finns ett stort antal lediga lägenheter i Storebro utöver de ovan berörda.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt