Annons:

  • Partiledarbesöket avslutades med utfrågning:

    Nooshi Dadgostar blev intervjuad av Lars Johansson på Stadsmästargården under onsdagskvällen. Foto: Simon Henriksson

  • Partiledarbesöket avslutades med utfrågning:

    Nooshi Dadgostar.

Partiledarbesöket avslutades med utfrågning: "Energiboost för oss"

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar spenderade en hel dag i Vimmerby. Besöket avrundades med ett möte på Stadsmästargården, där hon intervjuades av Lars Johansson.
– Det här är en energiboost för oss, säger han.

Annons:

Faktum är att Nooshi Dadgostars Vimmerbyvisit var det tredje partiledarbesöket på tio år för Vänsterpartiet lokalt. 2012 kom Jonas Sjöstedt när V i Vimmerby var illa ute. Sex år senare kom han också. 

Nu, när vänstern för första gången är med och styr i kommunen, var det dags för ett nytt partiledaransikte att komma hit.

– Det är väldigt kul. Första gången kom Jonas (Sjöstedt) för att vi var så himla små. Nu har vi bjudit in Nooshi för att prata om hur vi jobbar här, eftersom vi gått så bra här. Vi har haft en jättebra eftermiddag. Det har varit trevligt, lättsamt, lärorikt och Nooshi har varit intresserad, säger Lars Johansson (V).

Mycket kom att handla om tågfrågan. Nooshi anlände själv till Vimmerby med Stångådalsbanan på onsdagsförmiddagen.

– Det har varit lite tjatigt nästan. Alla har verkligen lyft järnvägen och det är en väldigt viktig fråga där det finns stor kraft. Att vi inte har en riksdagsledamot från länet gör det ännu viktigare. 

Vad är det absolut viktigaste ni skickat med henne?

– Det är allvaret i tågfrågan. Hon har varit medveten om det tidigare, men jag tror hon förstår allvaret i den på ett tydligare sätt nu. Det är främst tågfrågan vi bidragit med. Kommunens specifika ekonomiska problem är vi inte ensamma om och Vänsterpartiet är väl medvetna om att det behövs mer pengar till välfärden.

"En energiboost"

Nooshi Dadgostar blev på onsdagskvällen intervjuad av Lars Johansson på Stadsmästargården. En hel del medlemmar från flera olika kommuner i närområdet fanns på plats för att lyssna. 

Hon berättade då om hur hon blev vänsterpartist, att hon varit mer i Hultsfred än Vimmerby och att det går att förändra samhället. Hon tog flera gånger upp att V var med och stoppade marknadshyror som ett exempel. 

Nooshi Dadgostar beskrev också den förmodligen stundande lönesänkningen för politiker i kommunen som en politisk seger för Vänsterpartiet. Frågan om järnvägssatsningar var också uppe flera gånger om.

– Vänsterpartiet är en liten del i det här, men jag hoppas att frågan om regionala järnvägar blir mer levande efter det här besöket. Våra specifika banor känns ibland bortglömda, men nu har Nooshi sett kraften från många här. Det är en politisk fråga och inte en utredningsfråga hos Trafikverket. Det behövs ett politiskt initiativ, säger Lars Johansson.

Hur var det att få intervjua partiledaren?

– Det är en energiboost och en kul happening för oss. Vi känner oss sedda av att hon kommer hit och det ger energi. Jag kände mig lite mer negativ än vad hon var, så det är skönt att hon kommer med en känsla av att det går att förändra saker och ting.

"Grundläggande fel"

Nooshi Dadgostar pratade också om att ett mycket fattigare Sverige än i dag byggde ut järnväg och miljontals bostäder.

– Det finns så mycket rikedom i landet, men ändå måste kommuner hela tiden spara. Då är något grundläggande fel. För att vi ska kunna ha en trygg ålderdom i Vimmerby måste vi bara ha en annan politik. Regeringen behöver komma med väldigt mycket resurser den 20 september, sa Nooshi Dadgostar från scenen.

Partiledaren lovade också att fixa järnvägen om V lokalt ordnade arbetsskorna till medarbetarna i omsorgen. HÄR kan du läsa en längre intervju med Nooshi Dadgostar från Vimmerbybesöket. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt