Annons:

Beslut om fastighetsköp i centrum dröjer

Hit ska Vimarhem flytta sitt kontor, men det definitiva beslutet dröjer ytterligare. Foto: Simon Henriksson

Beslut om fastighetsköp i centrum dröjer

Förhoppningen var att dubbelaffären skulle vara klar redan nu – men ett par korrigeringar i avtalen återstår att göra. Nu hoppas Vimarhem kunna sätta punkt för flytten av sitt kontor vid nästa styrelsemöte.

Annons:

Planen är att Vimarhem köper fastigheten med gamla Posten och nuvarande Systembolaget och inrymmer sitt kontor där. Samtidigt säljer man nuvarande kontorsfastigheten till kommunen som vill flytta hemtjänsten dit.

Dubbelaffären var uppe på Vimarhems senaste styrelsemöte, men något beslut kunde man inte fatta.

– Det är en del detaljer i avtalen som ska granskas av jurister. Vi fick det inte färdigt till förra mötet, men förhoppningen är att båda avtalen ska vara färdiga för att fatta beslut om köp och sälj vid nästa möte. Det är viktigt att vi gör det här samtidigt, säger Vimarhems ordförande Magnus Danlid (C). 

Ser du någon risk för att affären inte ska bli av?

– Nej, det kan jag inte se. Ju mer vi samtalat med kommunen desto säkrare är båda parter om att det blir en bra lösning. Vi tycker att det är ett bättre läge att finnas lite mer publikt.

Var kommer ni betala för fastigheten i stan?

– Det kan jag inte säga. Vi måste ta det slutgiltiga först. Vi går ut med beloppen när vi har avtalen undertecknade. Det kommer ju behöva renoveras och förändras, båda de här lokalerna, men vi känner att det går att försvara ekonomin i de här affärerna.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt