Annons:

INN: ”Förklaringen kommer på fredag”

Ingela Nilsson Nachtweij vill inte kommentera kritiken från Tomas Peterson (M). Foto: Jakob Karlsson

INN: ”Förklaringen kommer på fredag”

Centerpartiet lade inte fram något eget rambudgetförslag vid förra veckans fullmäktige. Det fick kritik av kommunalrådet Tomas Peterson (M).
– Förklaringen till varför vi inte lagt fram något kommer på fredag, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C).

Annons:

Majoriteten klubbade sitt rambudgetförslag i måndags. Förslaget går upp till fullmäktige på måndag. Centerpartiet valde att inte delta i beslutet – något som sågades av moderata kommunalrådet Tomas Peterson (M). 

– Det är märkligt att man inte kan presentera ett förslag när man suttit med i hela budgetberedningen. Det känns inte seriöst när man pratar om ledarskap, sa han till Dagens Vimmerby.

”Bra samtal”

Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij vill inte kommentera kritiken.

– Vi kommer med vårt förslag på fredag så det kommer innan fullmäktige. Kritiken får stå för honom, det har jag ingen kommentar till. Förklaringen till varför vi inte lagt fram något kommer på fredag

Hur är samtalsklimatet mellan er?

– Det är ett bra samarbetsklimat, vi har bra resonemang och bra samtal. Sedan var det två ärenden i onsdags som vi tycker är lite förhastade. Det är egentligen inte kopplat till politiken, utan det har mer med ärendehanteringen att göra och att beslutsprocesserna inte fungerar.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt