Annons:

KOMMUNALRÅDET PORTAS PÅ OBESTÄMD TID

Ingela Nilsson Nachtweij får inte jobba i stadshuset förrän en lösning på krisen har presenterats. Foto: Jakob Karlsson

KOMMUNALRÅDET PORTAS PÅ OBESTÄMD TID

Kommunalrådet tillåts inte arbeta i stadshuset denna vecka heller – och kommer inte att göra det fram tills att Centerpartiet och Vimmerbyalliansen presenterat en lösning.
– Vår förhoppning är ett besked inom kort, säger Centerpartiets Lars Sandberg.

Annons:

Krisen i stadshuset går in på sin fjärde vecka. I dag har det gått 23 dagar sedan Erik Paulsson gick ut i DV och totalsågade kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij. Sedan dess har kommundirektören Carolina Leijonram blivit sjukskriven och Ingela Nilsson Nachtweij portats från sin arbetsplats. 

Inte heller denna vecka tillåts INN att besöka sitt kontor. Centerparitet och Vimmerbyalliansen har ännu inte kommit fram till någon lösning.

– Vi är inne i ett intensivt arbete internt och med M och KD. Vår förhoppning är ett besked inom kort. Jag kan inte säga mer i dagsläget, säger Lars Sandberg, ledamot i Centerns lokala styrelse.

Vad är inom kort?

– Inom ett par dagar högst. Vi har också kommit överens om att KSO inte arbetar i stadshuset tills vi har en lösning färdig och det är för arbetsmiljöns skull. Jag kan inte säga mycket mer än det här just nu. Det är ett arbete som pågår.

”Inte som det ser ut just nu”

I går höll Vimmerbyalliansen ett möte på ett par timmar, men inte heller det mötet ledde fram till någon lösning. Något nytt möte är inte inplanerat i nuläget.

– Jag vill inte gå in på detaljer i arbetet. Vi arbetar intensivt med att få fram en lösning och vi har haft bra samtal tycker jag.

Är det fortfarande tänkbart att Nilsson Nachtweij kan återgå till stadshuset?

– Jag vill inte utesluta något förrän vi är i hamn med arbetet.

Ser du att Leijonram och Nilsson Nachtweij kan arbeta tillsammans igen?

– Inte som det ser ut just nu.

Vad krävs för att det ska ändras?

– Det passar jag på.

”Det är olyckligt”

Krisen är nu alltså inne på sin 23:e dag och Vimmerby står fortsatt med en sjukskriven kommundirektör och ett portat kommunalråd.

– Det är olyckligt, med samtidigt är det så i en demokratisk ordning. Det finns regler och sånt som gör att vi inte kan skynda på.

Vilka regler tänker du på då?

– Jag kan inte säga så mycket mer om det.

Upplever du att processen underlättas av att Leif Larsson är tillbaka i Vimmerby?

– Det vet jag inte. Leif har en erfarenhet med sig naturligtvis, han har varit med länge, men jag ser inte att det är skillnaden för några alternativ.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt