Annons:

Vänstern lanserar nytt medborgarpris – använder sin partiskatt

Vänsterpartiet i Vimmerby lanserar ett nytt medborgarpris. Foto: Jakob Karlsson

Vänstern lanserar nytt medborgarpris – använder sin partiskatt

Vänsterpartiet lanserar ett nytt pris för att uppmuntra engagemang för ett mer jämlikt, jämställt och hållbart Vimmerby. Det nyinstiftade priset kallas "Vimmerby Medborgarpris". 

Annons:

Prissumman är på 5 000 kronor och består av den partiskatt de lokala politikerna betalar och är tänkt att stärka ideellt samhällsengagemang.

"Politiken är ofta arvoderad, men det finns många andra sätt än partipolitiskt engagemang att bidra till ett bättre samhälle, och det är det Vänsterpartiet vill lyfta fram genom sitt nya pris", skriver Vänsterpartiet i ett pressmeddelande.

Vänsterpartiet fick flera nya mandat i Vimmerbypolitiken efter valet 2018 och genom partiets system där de förtroendevalda betalar tio procent i partiskatt på sina uppdrag gav det ett stort ekonomiskt tillskott till partiet. 

– Det här är skattepengar som kommunen satsar på demokratin, och eftersom demokrati är bredare än kommunfullmäktige, nämnder och arbete i partierna kände vi med en gång att vi ville att de här pengarna skulle gå till något viktigt, utanför partiet, säger Lars Johansson. 

Eftersöker nomineringar

Priset ska delas ut varje år i samband med partiets första maj-firande. I år, på grund av covid-19, blir det inget firande och därför delas priset ut utan fysisk överräckning.

– Många drabbas av den pågående krisen och i år blir det kanske naturligt att prissumman kan användas till att stötta någon person eller förening som både i kris och vardag gör mycket för Vimmerby och hjälper där det är svårt. 

Nu efterfrågar Vänsterpartiet nomineringar på personer eller föreningar som genom sitt engagemang arbetar för ett mer jämlikt, jämställt och hållbart Vimmerby. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt