Annons:

Ny centerpolitiker:

Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) har fått en ny partikamrat som tar ett offentligt uppdrag.

Ny centerpolitiker: "Blev sur på hur kommunen sköttes"

Centerpartiet har hittat en ersättare till avhoppande Marita Lindström. Dennis Lindström blir ny ersättare i socialnämnden. Förändringen sker vid årsskiftet.

Annons:

Dennis Lindström är 36 år gammal och bor på landsbygden i den östra delen av Vimmerby kommun. Han är uppväxt i Vimmerby, men har även bott i inre delarna av Norrland. Han arbetar som projektledare på Arla.

Skoldebatten fick Lindström engagerad i politiken: 

– Jag blev sur på hur kommunen och vår ekonomi sköttes 2015 och började besöka fullmäktigemöten vilket gjorde mig ännu surare. När jag började överväga att engagera mig var jag öppen för flera borgerliga partier. Centerpartisterna utmärkte sig positivt jämfört med hur andra partier agerade. De var mer drivande och kontrollerade situationerna, presenterade praktiska lösningar när andra jagade skuggor. Samtidigt som jag gick med i Centerpartiet ville majoriteten lägga ner våra skolor och striden för vårt samhälles överlevnad inleddes, säger Dennis Lindström i ett pressmeddelande.

Lindström vill arbeta för en bättre stabilitet i Vimmerby.

– Jag vill främst verka för långsiktighet och stabilitet i kommunen, vi har många praktiska och ekonomiska problem som bara förvärras av den nuvarande nyckfullheten. Kommunen har bra grundförutsättningar men vi har en svåra år framför oss. Vi kan bara förbättra vår situation genom metodiskt arbete mot långsiktiga mål.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt