Annons:

Marie Nicholson vill avvakta med kommentarer. Foto: Arkivbild

Kommunstyrelsen vill avvakta med kommentarer: "Måste läsa domen först"

Förvaltningsrätten upphäver beslutet att neka Ingela Nilsson Nachtweij ansvarsfrihet. Kommunstyrelsen kommer göra ett gemensamt uttalande, meddelar Marie Nicholson (M) på fredagskvällen. 

Annons:

På fredagseftermiddagen tog vi del av domen från förvaltningsrätten i Linköping, som upphäver kommunfullmäktiges beslut att vägra det tidigare kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij ansvarsfrihet. 

"Sammantaget finner förvaltningsrätten att kommunfullmäktiges beslut att vägra Ingela Nilsson Nachtweij ansvarsfrihet inte haft erforderligt stöd i kommunallagens regler om utkrävande av ansvar", skriver man som en förklaring till varför beslutet upphävs.

Moderaten Marie Nicholson, vice ordförande i kommunstyrelsen, kan inte kommentera domen på fredagskvällen.

– Domen kom nu i eftermiddags och vi måste prata ihop oss först. Jag gör inget uttalande i dag och det tror jag ingen annan gör heller. Vi kommer göra ett gemensamt uttalande när vi får tid, men vi måste hinna sätta oss in i domen, säger hon. 

Du vill inte kommentera något nu?

– Inte förrän vi läst domen och jag dessutom diskuterat det med mina politikerkollegor.

När hon hade överklagat beslutet, så sa du att du inte kände dig orolig över att rätten skulle anse något annat. Vad tänker du om det i dag?

– Jag får återkomma. Jag har inte läst domen och måste göra det först, sen ska du få svar på dina frågor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt