Annons:

Vimmerby Kraftsamlar drog in 64 532 kronor

Vimmerby Kraftsamlar, ett samarbete mellan Dagens Vimmerby AB och Folkhögskolan, drog in 64 532 kronor till förmån för UNHCR. Foto: UNHCR

Vimmerby Kraftsamlar drog in 64 532 kronor

Vimmerby Kraftsamlar blev en enorm succé. När insamlingen nu avslutas har hela 64 532 kronor skänkts till UNHCR. Det är nästan 15 000 bättre än målet på 50 000. – Klart att vi inte kan vara annat än nöjda, säger Dagens Vimmerbys ansvarige utgivare Jakob Karlsson.

Annons:

Treårige flyktingen Alan Kurdi drunknade i Medelhavet och sköljdes upp på en strand i Turkiet. Händelsen och bilden fick enorm spridning i Europa – och solidariteten hos människor över hela kontinenten väcktes till liv.

Så även i Vimmerby. Folkhögskolan och Dagens Vimmerby drog igång en gemensam insamling som vi lät kalla för Vimmerby Kraftsamlar. Och nog har Vimmerby kraftsamlat.

Målet var att få ihop 50 000 kronor. När alla slantar nu är räknade och insamlingen avslutas är vi uppe i 64 532 kronor.

– Det känns väldigt skönt att vi nådde vårt högt uppsatta mål och det är med glädje som vi nu låter UNHCR ta emot pengarna. De kommer att gå till fysiska hjälpmedel i den akuta flyktingsituationen, som filtar, tält och mat, och till UNHCR:s arbete för en flyktingsvänligare politik i Europa. Vi vill rikta ett stort tack till alla som skänkt, till Vimmerby IF som skramlat på stan, till företag som sponsrade vår insamlingskväll och till alla som på något sätt hjälpt till, säger Jakob Karlsson.

– Det är helt fantastiskt att vi nådde målet och lite till dessutom! De insamlade pengarna kommer att göra mycket för de som är i behov av hjälp ute i världen. Jag tycker också att Vimmerbyborna verkar fortsätta att vara solidariska hela tiden och jag är mycket stolt över att ha varit en del i detta, säger Sandra Sjöblom på Folkhögskolan.

Läs reportagen igen

Insamlingskvällen den 21 oktober lockade cirka 300 personer och drog in 23 150 kronor. Företaget Polyform skänkte 10 000 kronor medan Kosovare Asllanis tröjauktion bidrog med 5 600 kronor. Dagens Vimmerby AB har skänkt 5 000 kronor.

– Vi ville göra det här för att på lokal nivå uppmärksamma vilka ofattbara öden som våra nya medborgare har tvingats uppleva. Simon Henrikssons artikelserie under parollen ”Min flykthistoria” fick stor uppmärksamhet på vår sajt och visade bokstavligt vad flyktingkrisen handlar om: att rädda människors liv, säger Jakob Karlsson.

Här kan du läsa Simon Henrikssons reportage en gång till:

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/vimmerby-kraftsamlar/e/1258/asef-vi-hade-det-inte-bra-men-vi-hade-karleken/

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/vimmerby-kraftsamlar/e/1141/emad-har-varit-i-sverige-i-nio-manader-vill-hjalpa-sverige-som-sverige-hjalpt-mig/

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/vimmerby-kraftsamlar/e/1025/michael-kan-aldrig-atervanda-da-fangslas-jag/

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/vimmerby-kraftsamlar/e/930/en-av-de-forsta-ensamkommande-sverige-ar-mitt-land-idag/

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt