Annons:

Sandströms skänker 10 000 till förmån för flyktingkatastrofen

Vimmerbyföretaget Sandströms skänker 10 000 kronor till förmån för flyktingkatastrofen. För ägaren Mikael Sandström var valet självklart. – Det är vår skyldighet att hjälpa till som medmänniskor, säger han.

Annons:

Klädkedjan Sandströms, med sitt säte i Vimmerby, har bestämt sig för att skänka 10 000 kronor till FN:s flyktingorganisation UNHCR. Beslutet togs efter de fruktansvärda människoöden som media lyft fram under den senaste veckan.

– Det kan bara vara extremt förhärdade människor som inte är villiga att hjälpa till och som dessutom vill förhindra andra människor att hjälpa till. Det är vår skyldighet medmänskligt, säger företagets VD Mikael Sandström. 

Sandström tycker även att andra europeiska länder ska vakna och ta ett större ansvar.

– Jag tycker att många europeiska länder ska komma ihåg sin historia. Finland har en väldigt restriktiv hållning i flyktingfrågan, men de borde komma ihåg hur många finska krigsbarn som lämnade Finland under andra världskriget. Jag tror inte att så många kommer ihåg eller förstår den flyktingsituation som Europa befann sig i under andra världskriget. Med det som bakgrund borde Europa ta sin del av ansvaret.

Var det självklart att skänka pengar?

– Ja. Det var mer en fråga om till vem vi skulle skänka än om vi skulle göra det.

Mikael Sandström gläds åt det engagemang som svenskar och européer uppvisat för flyktingarna under de senaste veckorna.

– Det är väldigt glädjande att proppen har gått ur och att vinden förhoppningsvis har vänt från att vi ska se en fiende i varje främling och se en bidragstörstande individ i varje människoöde. Det är väldigt skönt att vi verkar ha fått en mer human debatt än det vi sett under de senaste åren. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt