Annons:

Pappa Patrik: ”Jag känner stolthet, givetvis”

Jesper och Patrik Svensson tillsammans med representanter från Svenska Bowlingförbundet i samband med Idrottsgalan. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Pappa Patrik: ”Jag känner stolthet, givetvis”

Vid Jesper Svenssons sida på Idrottsgalan satt hans pappa Patrik Svensson. Dagen efter hade han svårt att ta in vad som hade hänt.
– Det här är så stort att det är svårt att ta på. Det måste få smälta in lite först, säger Patrik Svensson till Dagens Vimmerby.

Annons:

När Jesper Svensson lästes upp som vinnare av Årets Nykomling/Lilla Bragdguldet zoomade tv-kamerorna in son och far Svensson kramandes.

Vad kände du när Jespers namn ropades upp?

– Jag kände, och känner, stolthet, givetvis. Han var så nervös för att gå upp och hålla tal, men det gick jättebra, tycker Patrik Svensson.

Trodde du att han skulle kunna vinna?

– Jag fick nog en hint om det på eftermiddagen. Hans telefon ringde i ett, det var radio, tv och tidningar. Då förstod man att det kunde vara något på gång.

Skippade efterfesten

Bara att vara på galan var förstås en upplevelse för Patrik och Jesper.

– Det var riktigt häftigt, sjukt stort. Jag är ju idrottsnörd och att då få sitta där bland alla stora idrottare, det var sjukt häftigt.

Någon efterfest blev det dock inte.

– Vi skippade det, ”Jeppe” var så trött. Han hade inte sovit en minut efter att han kom hem från Japan. Vi satt lite på hotellet efteråt och pratade lite med Mattias Ekström och hans team, säger Patrik Svensson.

”Paka” hoppas nu att Svenska Bowlingförbundet ska ta tillvara på Jespers utmärkelse och rida på vågen.

– Jag pratade med ordföranden igår kväll och sa att det här måste ni ta vara på nu. Han sa att de redan hade börjat arbeta och att det fanns en affisch klar som skulle skickas ut till alla bowlinghallar i Sverige.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt