Svenssons dröm gick i kras – åkte ut direkt i stegfinalen

Det blev ingen ny majortitel för Jesper Svensson. Foto: PBA

Jesper Svensson hade chansen att vinna sin andra major på amerikanska proffstouren. Drömmen gick i kras. Han förlorade sin första match i stegfinalen mot Francois Lavoie, som gick hela vägen och vann Tournament of Champions.

I kväll tävlade bowlingproffset Jesper Svensson från Vimmerby om majortiteln i Tournament of Champions och 100 000 dollar i prispengar.

Han kvalificerade sig som trea till den direktsända stegfinalen, en tävling som han vann 2017. Han var tre serier från att upprepa bedriften men det gick inte vägen. Det tog stopp i den första matchen mot den tvåfaldige major-segraren Francois Lavoie från Kanada. Svensson föll med 201–236 och slutade fyra i stortävlingen.

"Bra tävling såklart, fjärde plats i en major är bra. Men såklart surt att inte tv-finalen gick längre för min del", säger Jesper Svensson, som får 40 000 dollar för fjärdeplatsen, till Svenska Bowlingförbundets hemsida.

Kanadensaren gick hela vägen

Kanadensaren gick hela vägen och tog hem sin tredje major och sin första Tournament of Champions när han slog Anthony Simonsen i finalmatchen.

Nästa helg börjar World Series of Bowling på PBA-touren med tävlingarna Cheetah Championships, Chameleon Championships, Scorpion Championships, Roth/Holman Doubles och majorn PBA World Championships.

"Några dagar ledigt på mig att ladda om och göra mig redo att koppla på igen", säger Jesper Svensson.