Annons:

Efter silveråret: 2017 är det guld som gäller för Mehmet Kaya

Mehmet Kaya blev tvåa i junior-Vm 2016. I år siktar han på guld. Foto: Privat

Efter silveråret: 2017 är det guld som gäller för Mehmet Kaya

2016 blev ett riktigt silverår för Mehmet Kaya, styrkelyftare från Vimmerby. Det blev andraplatser i såväl JVM som JEM. 2017 är tanken att det ska bli bättre än så.
– Det är alltid guld som gäller. Mitt huvudmål är junior-VM i Vitryssland, säger Mehmet Kaya till Dagens Vimmerby.

Annons:

JSM-guld, JVM-silver och JEM-silver. Vimmerbykillen Mehmet Kaya hade ett mycket bra 2016. Men silver är inte alltid gott nog. Under 2017 hoppas han kunna rada upp guldmedaljer istället.

För närvarande dras Kaya med en skada, men han hoppas att den ska hinna att ge med sig innan de stora tävlingarna radar upp sig.

– Det är inget allvarligt. Jag har en låsning vid bröstryggen som jag ska bli av med. En specialist som heter Carl Raask ska hjälpa mig så problemen kommer nog att vara över innan nästa tävling, säger Mehmet Kaya.

Vill ta guld i JVM

Nästa tävling är EM, som avgörs i Danmark den 15 mars. Där har Mehmet Kaya lite revansch att utkräva, då han själv ansåg att han blev bortdömd vid förra årets mästerskap.

– Jag vet inte hur motståndet kommer att vara, men jag kan tänka mig att det kommer bli riktigt tufft. Det finns så duktiga lyftare runtom i Europa.

Därefter väntar SM i Örebro i maj månad. Men årets huvudmål är junior-VM i Vitryssland i juni.

– Ja, det är mitt huvudmål och självklart är målet att ta JVM-guld, säger Mehmet Kaya.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt