Annons:

Succétränaren lämnar efter uppflyttningen – jobbet ställer till det

Djursdala SK:s huvudtränare Torbjörn Allvin följer inte med DSK upp i division 4. Foto: Ossian Mathiasson

Succétränaren lämnar efter uppflyttningen – jobbet ställer till det

Torbjörn Allvin var med och förde upp Djursdala SK i division 4 i höstas. Nu lämnar succétränaren sitt uppdrag – på grund av sitt jobb som journalist på Vimmerby Tidning.
”Hjärtat säger en sak, men det går inte”, säger Torbjörn Allvin i ett pressmeddelande.

Annons:

Djursdala SK vann division 5 2021 och tog steget upp i division 4. Tränaren Torbjörn Allvin följer inte med laget upp i division 4. Hans arbetssituation sätter stopp för en fortsättning.

”Hjärtat säger en sak och hjärnan en annan. Som sportansvarig på Vimmerby Tidning och med tanke på den nivå som det är, så skulle jag ha hamnat i konstiga situationer. Djursdala är nu ett av de tre bästa lagen i kommunen och det är division 4 vi skriver mest om och bevakningen mellan division 4 och division 5 skiljer sig åt”, säger Torbjörn Allvin i ett pressmeddelande. 

Han medger att det har varit ett tufft beslut att inte fortsätta som huvudtränare i DSK. 

”Jag har trivts jättebra och det har varit den bästa och roligaste säsongen någonsin. Det är fantastiska spelare och jag har haft väldigt mycket tankar fram och tillbaka. Men nu har jag landat i det här och jag har också tackat nej till den här nivån tidigare av just den anledningen”, säger Allvin.

Simon Henriksson i DSK:s sportgrupp säger så här om tränarens avhopp.

”Vårt huvudalternativ var att ”Todden” och Fröberg (Johan) skulle fortsätta på det sätt som vi avslutade den gångna säsongen på. Nu blir det tyvärr inte så, men vi har förståelse för ”Toddens” skäl till att inte fortsätta. Vårt jobb med att hitta en tränarlösning inför nästa säsong går igång nu”, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt