Annons:

Spännande toppmöte i damtvåan väntar – VIF saknar flera spelare

Stina Kägo Bragsjö, Nathalie Johansson och Tyra Andersson spelar toppmatch mot Tranås/Torpa i morgon. Foto: Simon Henriksson

Spännande toppmöte i damtvåan väntar – VIF saknar flera spelare

Det vankas toppmöte i damernas division 2 i dag. Tabelltvåan Vimmerby IF tar emot Tranås FF/Torpa AIS på hemmaplan. 
– Jag tror på en tajt match. Det blir spännande att se var vi står, säger tränaren Mikael Rinaldo. 

Annons:

Att komma topp tre är vad som krävs för att vara garanterad att stanna kvar i division 2 efter den serieomläggning som ska genomföras till nästa säsong.

Vimmerby IF har precis som lördagens motståndare Tranås FF/Torpa AIS inlett seriespelet riktigt starkt. Båda lagen har inlett med fyra segrar och förlorat mot storfavoriten BK Kenty. 

Lördagens bal ställer till det

Vimmerby ligger tvåa och Tranås/Torpa trea, fem poäng före fjärdeplacerade Lindö FF. 

– Det ska bli spännande med ett toppmöte. Jag har rätt så dålig koll på dem men det ska bli intressant att se var de står och hur vi står oss mot dem. Varje match och varje poäng är viktig den här säsongen, säger Mikael Rinaldo. 

Vad förväntar du dig för match?

– Jag hoppas att det inte blir så nervöst utan att vi kliver ut och bestämmer på vår hemmaplan. Vi är jäkligt bra offensivt och har pratat om att vi ska vara hårdare i defensiven och sätta hårdare press. De kommer få det svårt även om det blir en tuff match, säger Rinaldo. 

Lördagens bal i Vimmerby gör att flera spelare missar matchen. Det handlar om Molly Levin, Jessie Eriksson, Agnes Karlsson och Saga Stejdahl. Mia Anspach har fortsatta problem med sitt ena knä efter den skada hon ådrog sig mot Kenty. Rinaldo meddelar att det går åt rätt håll. 

– Det är givetvis tråkigt att vi saknar spelare men nu får andra spelare chansen att visa upp sig. Kujtese Rexha och Minea Snickars kliver in i startelvan.

Fakta

Startelvan: Allis Nilsson – Elin Lindqvist, Greta Koponen, Julia Rosin, Minea Snickars – Stina Kägo Bragsjö, Kujtese Rexha, Svea Backstad, Frida Pöder – Nathalie Johansson, Tyra Andersson. 

Bänken: Nellie Passmark, Julia Johansson, Matilda Älvehag, Ida Nyman (mv). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt