Annons:

Tre poäng för VIF i derbyt – men också tre jobbiga besked

VIF kunde jubla över tre poäng. Men tre jobbiga besked svider nog lite för Patrik Gunnarsson. Foto: Simon Henriksson

Tre poäng för VIF i derbyt – men också tre jobbiga besked

Det blev tre oerhört viktiga poäng för Vimmerby IF i derbyt mot Kisa BK i division 3. En stark andra halvlek bäddade för segern.
– Moralmässigt var det jätteskönt, säger tränaren Patrik Gunnarsson.

Annons:

Vimmerby IF har inte rosat marknaden som nykomling i division 3 förutom i premiären mot Eneby BK. Detsamma har gällt för Kisa BK. 

Båda lagen stod på tre poäng inför derbyt på Kisa IP på söndagskvällen. Kisa står kvar på tre medan Vimmerby är upp på sex efter den viktiga 3-1-segern.

– Moraliskt är det här jätteskönt för oss. Nu är vi uppe på sex poäng och får lite andrum. Veckan blir så mycket skönare med en seger i rygget. Annars ska man börja analysera vad och varför på tisdagen, nu kan man analysera det positiva och sedan köra på, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Han tyckte att hans lag vann fullt rättvist.

– I andra halvlek är vi bättre. Första är bra också, men då var det lite jämnare. Vi skapar en hel del och de skapar inte särskilt mycket på oss. I andra halvlek är det bara vi känns det som. 

Fick rött kort

Den stora utandningen kom också efter 65 minuters spel när Mojeb Abdul Majed snyggt vinklade in ett inlägg till 1-0. Men glädjen och lättnaden blev kortvarig.

– Bollen går upp och så är det 1-1 30 sekunder senare. Det var jäkligt tungt just då, men det är ännu starkare av oss att få dit 2-1. Jag är riktigt nöjd med att vi kommer tillbaka på det sättet. 

Efter att Haris Dreco satt 3-1 på straff kändes saken klar. Karlo Goranci åkte ut med fyra minuter kvar ordinarie tid när han ådrog sig sitt andra gula. 

– Jag tycker vi får lite för många gula emot oss. Det var ingen ful match, men det är en parentes. Jag är nöjd med tre poäng.

Talangen imponerade

15-årige Theo Zeylon Thoresson fick på nytt chansen som högerback och spelade som han aldrig gjort något annat.

– Jag var inte ett dugg orolig för det. Han är så stabil. 

Det är en jättetalang ni har där?

– Ja, han är lugn och trygg med bollen, ger sig aldrig, följer med upp och är väldigt följsam. Det går inte att utläsa på honom att han är så bra.

Tyngre för VIF var att både Rickard Thuresson och Joakim Storm fick kliva av med känningar i baksidan. Tyngst för Storm förstås, som precis var tillbaka. Dessutom blev Karlo Goranci avstängd.

– Det är ju sådant som inte läker på ett nafs, men det får vi ta sen. Nu fick vi ändå det här andrummet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt