Annons:

Genombrott i fjol – nu går talangen mystiskt skadad och lär missa hela säsongen

Theo Zeylon Thoresson fick sitt stora genombrott på fotbollsplanen i fjol. Nu går Vimmerby IF:s ytterback långtidsskadad och ser ut att bli borta från spel under hela 2024. Foto: Ossian Mathiasson

Genombrott i fjol – nu går talangen mystiskt skadad och lär missa hela säsongen

Theo Zeylon Thoresson tog en permanent plats i Vimmerby IF:s startelva i fjol. Nu går han skadad – och ser ut att missa hela årets säsong. 
– Det blev inte direkt som man hade tänkt sig, säger 16-årige ytterbacken Theo Zeylon Thoresson. 

Annons:

16-årige Södra Vi-killen Theo Zeylon Thoresson slog sig in som ytterback i division 3-laget Vimmerby IF:s startelva i fjol. Den löpstarke och följsamme försvarsspelaren övertygade i många matcher, både defensivt och offensivt, och visade upp ett klokt och moget spel trots den unga åldern och orutinen. 

Under andra halvan av säsongen drogs Theo Zeylon Thoresson med en del skadebekymmer som uppenbarade sig i slutet av sommaren. 

– Det började med att jag fick ont i ryggen och det ville inte släppa. Jag fortsatte spela, för jag tyckte inte att det kändes jättefarligt. Någon gång i mitten av september hade vi match där jag åkte på en smäll som gjorde att jag inte kunde fortsätta spela. Jag klev av och fortsatte därefter att träna och spela trots att jag hade ont. Jag trodde inte att det var något farligt, säger Theo Zeylon Thoresson.

"Kunde knappt jogga"

Han fullföljde säsongen trots ryggproblemen. Efter ett läger med Smålandslaget i slutet av november gick det inte längre. 

– Efter lägret kunde jag knappt jogga på träningarna. Jag började med rehabilitering och trodde att det skulle hjälpa. Jag rehabade hela december och skulle börja i januari igen, men det gick inte, säger Theo Zeylon Thoresson. 

Han kom därefter i kontakt med en läkare i Norrköping som gav honom möjlighet att boka tid till magnetröntgen på en klinik i Jönköping. 

– Jag röntgade ryggen i början av januari och det tog en vecka för att få svar på magnetröntgen. Jag fick besked om det är en stressfraktur i en kota i ländryggen. Jag visste till att börja med inte hur allvarligt det var, men läkaren sa till mig att jag troligtvis inte ska räkna med spel under 2024. Ju längre tiden har gått desto mer har jag förstått att det är så illa som det är. Jag känner inte av det i vardagen utan det är när jag har försökt jogga eller springa som jag har känner av det.

Fotbollsträningarna har nu bytts ut till rehabiliteringsträning på Body Gym & Relax.

– Jag rehabar tre gånger i veckan. Ryggen får läka av sig självt, men jag tränar mycket bål för att stärka upp så det inte ska hända igen. 

"Nivån har höjts ett snäpp"

I stort sett allting talar för att det inte blir något spel för honom i division 3 denna säsong, men han har inte gett upp hoppet. 

– Jag vill komma tillbaka så fort som möjligt och försöka ta tillbaka den platsen som jag tog i förra säsongen. Jag vet att det inte kommer vara lätt. Jag tycker att nivån har höjts ett snäpp från förra året och alla spelare i laget har tagit steg.I mitt huvud vill jag gärna vara tillbaka i slutet av sommaren eller början av hösten, det är vad jag själv hoppas på. Med prognosen som jag har fått så vet jag själv att jag troligtvis inte kommer vara tillbaka i spel då. 

Theos tvillingbror Noah har samtliga VIF:s träningsmatcher som vänsterback. 

– Jag tycker att han har tagit ett stort steg i jämförelse med i fjol. 

VIF fixade nytt kontrakt med några poängs marginal i fjol. Theo Zeylon Thoresson tror att laget kommer befinna sig i andra änden av tabellen i år. 

– Jag tror att vi kommer vara med uppe i toppen och kan absolut vinna serien eller ta en kvalplats. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt