Annons:

VIF måste vinna för att hänga med i toppen – han missar våravslutningen

Toppkonkurrenterna har vunnit sina matcher i helgen och Vimmerby IF måste också vinna för att behålla kontakten med topplagen. Foto: Ossian Mathiasson

VIF måste vinna för att hänga med i toppen – han missar våravslutningen

Toppkonkurrenterna har vunnit sina matcher i elfte omgången. I dag behöver Vimmerby IF göra detsamma borta mot Borens IK. 
– Vi måste vara aggressiva oavsett var vi är på planen, säger tränaren Fredrik Falkevall. 

Annons:

Vimmerby IF har tillsammans med IF Haga, Myresjö/Vetlanda FK och Nässjö FF skaffat sig en lucka ner till de andra lagen i division 3 nordöstra Götaland. 

Topplagen har vunnit sina respektive matcher i helgen och nu behöver Vimmerby IF göra samma sak borta mot mittenlaget Borens IK. Vid seger kliver VIF upp på andraplatsen och ligger en poäng bakom serieettan Haga. 

– Boren är lite svåra med tanke på att de varvar ganska mycket. Jag vet att de har en väldigt hög högstanivå och flera spelare som har spelat högre upp i seriesystemet. Får de det att stämma och får igång sitt passningsspel kan de slå vilket lag som helst i den här serien. De har varvat det med mindre bra insatser och var till exempel helt chanslösa mot Haga senast där de förlorade med 0–5. Jag tittade lite på videon för den matchen och de var fullständigt utspelade samtidigt som man ska säga att Haga är bra. Jag tycker att det är svårt att avgöra vilken form de är i när de kommer ut på planen, säger Fredrik Falkevall.

"En positiv överraskning"

Fredrik Falkevall vill i vanlig ordning se ett aggressivt och påkopplat Vimmerby IF.

– Vi måste vara aggressiva i presspelet och försöka hålla ett högt bolltempo i vårt anfallsspel. Det var på det sättet som Haga spelade senast och då brukar Boren ha det lite svårt. De ska inte få tid till att komma igång med sitt passningsspel. När de kommer in och är nära vårt lag måste vi vara aggressiva och nära inpå dem. Får de utrymme att börja spela runt är de rätt bra.

Hur ser du på er kamp i toppen av division 3?

– Jag hade kanske inte riktigt förväntat mig att vi skulle vara med i den absoluta toppen på det sättet som vi är. Det är naturligtvis en positiv överraskning. Huvudmålet var att inte hamna där man hamnade förra året och klarade sig kvar i de sista omgångarna. Jag är så här långt nöjd med säsongen och det gäller att inte tänka för långt fram och sätta upp planer. Vi ska försöka ta match för match och det har vi lyckats relativt vettigt med. Det jag är mest nöjd med är att vi är med så bra som vi är. 

Att Vimmerby har en jämn syntes i senaste segermatchen mot Valdemarsvik. Anton Brorsson fick chansen från start och svarade för två mål och två assist. 

– Han har inte fått så jättemycket minuter men när han kommer in så gör han det jättebra. Det är ett tecken på att vi har en jämn trupp, att spelare från bänken kommer in och är helt avgörande för matchen. Det tycker jag är jätteroligt att se.

Inget mer spel för Larsson före uppehållet

Jämfört med senaste matchen saknas Simon Larsson. Innermittfältaren fastnade med ena foten i konstgräset och skadade ljumsken. 

– Vi tar alltid hjälp av John Lindström när det uppstår skador. Han får göra en bedömning, men Simon spelar inget mer innan sommaruppehållet. Det är bara en match kvar efter den här matchen och den är på tisdagen efter midsommar och tills dess hinner han inte bli klar. Vi hoppas och tror att han ska vara med vid upptakten i höst, men det är lite svårbedömt när man åker på en ljumskskada.

Tillbaka i truppen är Ahmed Tarabeih. 

– Han är inte redo för 90 minuter än. Han börjar på bänken och det är positivt att han är inne i truppen igen. 

Hur är läget med Albin Gustafsson som skadade foten senast?

– Det är lugnt. Han har tränat fullt i veckan och är med. Han fastnade med foten och den bara vek sig på ett konstigt sätt. 

Anton Brorsson tar Simon Larssons plats på mitten och Joakim Storm startar som forward. 

Fakta

Startelvan: Gustaf Johansson – Noah Zeylon Thoresson, Gustav Stejdahl, Knut Gunnarsson, Albin Gustafsson – Haris Dreco, Oskar Stejdahl, Anton Brorsson – Joakim Storm, Rickard Thuresson, Ibrahim Haddar.

Avbytare: Edvin Johansson, Ahmed Tarabeih, Pontus Kägu Bragsjö, Olle Carlsson, Arvid Eckerstig, Theo Zeylon Thoresson och en spelare från juniorlaget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt