Oavgjort i tät derbyhistoria på Knektavallen inför storpublik

Hultsfreds FK och IFK Tuna kryssade på Knektavallen. Foto: Linus Johansson

Det blev inget derbyjubel för vare sig Hultsfreds FK eller IFK Tuna på Knektavallen. Matchen blev en mycket spännande historia – som slutade 2-2 inför 350 åskådare.

Både IFK Tuna och Hultsfreds FK hade hunnit med att ha varsitt kanonläge när John Svensson spräckte nollan efter 18 minuter. På något sätt var han på Filip Ingemarssons hörna, som helt ställde Mikael Karlsson i bortamålet.

De grönvita hade dittills varit bäst.

Men på två orangea minuter vändes matchen. Genom ett drömmål av Oskar Eriksson utjämnade gästerna och strax därefter löpte sig Anton Carlsson fri. Han lyckades också överlista David Tegberger och ge poängbehövande Tuna ledningen.

John tvåmålsskytt

I början av den andra halvleken höll Filip Ingemarsson, planens främste, på att bjuda på ett ordentligt konstnummer. Men hans cykelspark stannade i ribban.

I stället kom kvitteringen genom John Svensson. Hans överraskande skott ställde Mikael Karlsson och 2-2 var ett faktum.

Båda lagen hade sedan finfina chanser att avgöra, Tunas spjutspets Anton Carlsson var nära ett par gånger och notoriske målskytten Albert Johansson fick HFK:s vassaste.

Men matchen slutade 2-2. Ett resultat ingen av dem troligen jublar över.