Annons:

VIF-tränaren efter krossen: ”Inte bättre än oss någonstans”

Vimmerby gjorde en bra insats mot ett svagt Eksjö. Foto: Linus Johansson

VIF-tränaren efter krossen: ”Inte bättre än oss någonstans”

Vimmerby IF fortsätter att imponera i division ett. I kväll utklassningsvann laget hemma mot Eksjö.
– Vi var överlägsna. De var inte bättre än oss någonstans, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Annons:

Långa stunder såg det ut som att det bara var ett lag på planen. I halvtid stod det ändå ”bara” 1-0, men till slut vann Vimmerby med hela 5-0. Faktum är att segern kunde ha varit ännu större.

– 5-0 speglar matchbilden rätt bra, men vi skulle ha gjort ytterligare några mål i den första halvleken. Jag är imponerad av att tjejerna, trots att vi var så överlägsna, fortsatte att jobba hårt både offensivt och defensivt genom hela matchen, säger Håkan Ericsson.

Mental styrka

VIF-tränaren var aldrig orolig över att Eksjö skulle kunna hota.

– Efter en halvtimme kände vi att den här matchen har vi. Det spelade ingen roll att målen dröjde, vi hade bra koll på läget. I halvtid pratade vi om att det bara var att ha tålamod och fortsätta spela. Sen fick vi dit tvåan rätt tidigt i andra och då var matchen avgjord. Jag tror inte att Sofie (Johansson, VIF-målvakt) behövde göra en enda räddning på hela matchen.

Nathalie Johansson blev tvåmålsskytt och övriga mål gjordes av Emilia Rosenqvist, Hanna Ericsson och Malin Söderlund.

Vad är du mest nöjd med?

– Jag vill sätta ett frågetecken för motståndet och vi kan spela bättre fotboll än så här. Men vi hade press på oss inför matchen och är inte vana vid att vara favoriter. Att då gå ut och vinna med 5-0 är bra. Så jag är väldigt nöjd med den mentala biten, att vi klarade favorittrycket samt att vi jobbade färdigt matchen i 96 minuter, säger Håkan Ericsson.

”Vet inte hur det känns”

Vimmerby är fortsatt trea i tabellen och har i skrivande stund fem poäng ned till fjärdeplacerade Onsala. Upp till omöjliga Jitex på förstaplatsen skiljer det nio poäng.

Ni radar upp segrar, hur känns det?

– Jag vet inte hur det känns, skrattar Håkan Ericsson. Vi försöker bara fokusera på att ta en match i taget. Nu gläds vi över den här segern över midsommarhelgen. Sen ska vi ladda för bortamatch mot Mariestad och vi vet redan nu att fem spelare saknas då.

Det handlar om Greta Koponen, som drog på sig ett rött kort med tio minuter kvar att spela i kvällens match, samt Malin Söderlund, Kajsa Gunnarsson, Sara Green och Emilia Rosenqvist, som inte kommer loss från jobbet.

– Det blir en tuff match och därför var det jätteskönt att vi kunde få med oss den här segern. Och dessutom vet vi att vi har bra bredd i truppen, säger Håkan Ericsson.

VIF-tränaren berömde Malin Söderlund och konstaterade att samtliga spelare gjorde en stabil insats.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt