Annons:

Sponsorer bjuder på fri entré – VIF räknar med storpublik

Magnus ”Budo” Ericsson i Vimmerby IF har varit med och styrt i helgens veteranmatch. Foto: Linus Johansson

Sponsorer bjuder på fri entré – VIF räknar med storpublik

I morgon bjuds publiken på fri entré till bottenmötet mellan Vimmerby IF och Tenhults IF.
– Det är våra sponsorer som bjuder på entrén. Jag har ingen exakt siffra på hur många kronor vi har fått ihop, säger Budo Ericsson.

Annons:

I morgon, lördag, börjar Vimmerby IF:s firande av jubileum med en rad aktiviteter under och kring herrlagets viktiga division 3-match mot bottenkollegan Tenhults IF. 

Före a-lagsmatchen träffas ett 100-tal gamla VIF-spelare för att spela en veteranmatch på Ceosvallens naturgräs. 

– Det är jag och ”Bengan” (Johan Bengtsson) som har bjudit in 289 spelare som har lirat seniorfotboll i Vimmerby IF under åren 1977-2010. Det är drygt 100 personer som har anmält sig och vi ser det som en del i klubbens 100-årsfirande. De som kommer är mellan 40 och 70 år så alla är väl inte är med på matchen, säger Budo Ericsson. 

Fjärde stipendiet delas ut

A-lagsmatchen sponsras av samarbetspartners i en så kallad enkronasmatch, vilket innebär att klubbens sponsorer betalar en krona, eller mer, per åskådare som kommer på matchen. 

– Vi hoppas att det blir mycket folk, det vore kul om det kommer mellan 500 och 800 personer. Vi är också medvetna om att det krockar med andra matcher, Hultsfreds marknad och det fina vädret, säger Budo Ericsson. 

Strax före herrarnas match kommer den fjärde stipendiaten till minne av Nicklas ”Läskis” Johansson utses. Under 2016 gick han bort och till hans minne skapade familjen en minnesfond som varje år premierar en ungdomsledare i föreningen. 
Det blir sedan bollkastning och knattematch i halvtid. Efter matchen blir det kamratträff i VIF:s klubblokal med grillning och chans för att snacka minnen för ett 100-tal personer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt