BLYTUNGT NEDERLAG FÖR VIBK – TAPPAR I TOPPSTRIDEN

Vimmerby tappade matchen mot Hovshaga i den tredje perioden och åkte på en blytung förlust i toppstriden. Foto: Linus Johansson

Vimmerby IBK åkte på en mycket tung förlust i kvällens toppmöte borta mot Hovshaga AIF. VIBK hade 2-2 en bit in i den tredje perioden, men tappade och föll till slut med 7-3. Det innebär att Vimmerby nu är fem poäng ifrån avancemang till division ett med fem matcher kvar att spela.

Hovshaga fick en pangstart på matchen när 1-0 låg bakom VIBK-målvakten Ludwig Strömsten redan efter 39 sekunders spel. Vimmerby repade dock mod och Kim Karlsson kunde kvittera till 1-1 efter 7.18. Det var ett resultat som stod sig den första perioden ut.

Två snabba

I den andra perioden hade VIBK ett rejält övertag, men trots det gjorde Hovshaga det enda målet. Samtidigt agerade hemmamålvakten Niclas Andersson vägg och blev ett riktigt spöke för bortaspelarna.

Victor Wall kvitterade till 2-2 tidigt i den tredje perioden, men det här var inte Vimmerbys kväll. Bara en minut senare återtog Hovshaga ledningen och halvvägs in i perioden kom även 4-2. Kim Karlsson kvitterade till 4-3 strax därefter, men när Hovshaga satte både 5-3 och 6-3 inom loppet av 22 sekunder var matchen körd för gästernas del. 7-3 kom i tom kasse i slutet av matchen.

Förlusten var förstås mycket tung för VIBK, som jagar avancemang till division ett. Fem poäng skiljer nu upp till både Kalmarsund och Hovshaga och då har dessutom de förstnämnda en match mindre spelad.