VIBK FÖLL I RYSARE PÅ HEMMAPLAN

VIBK föll i en rysare på hemmaplan. Foto: Simon Henriksson

Sjukt tungt. Vimmerby IBK föll i en rysare hemma mot Ryds SK med 6-7. Därmed är man enda lag i division med noll poäng.

Både Vimmerby IBK och Ryds SK var utan poäng hittills i division 1. På lördagen skulle något av lagen ta sina första poäng. Det började illa för VIBK, som faktiskt gjorde en rätt stark öppningsperiod. Men utdelningen kom för Ryd.

Ologiskt gjorde gästerna 1-0 efter knappt 14 minuter.

VIBK såg ut att få en psykologisk kvittering med mindre än två minuter kvar på klockan. Elin Andersson utjämnade på passning av Ammelie Lennström.

Men glädjen blev kort. Ånyo hittade gästerna ett 2-1-mål – med 55 sekunder kvar den här gången.

Vände på steken

Som om det inte var nog jobbigt så sköt Annie Johansson 3-1 för Ryds SK i början av den andra. Kört för VIBK? Nej, verkligen inte.

Greta Koponen 2-3-reducerade och direkt efter att ha klarat en tvåminutersutvisning satte Emma Jigsved 3-3. Precis i slutet av andra perioden, efter ett mycket fint VIBK-anfall, kunde Elin Andersson trycka in 4-3 bakom bortamålvakten.

VIBK hade vänt och hade greppet om poängen inför den tredje akten.

Svängde igen

Men innebandy kan svänga snabbt. Ryd gjorde både 4-4 och 5-4 på en halv minut i början av tredje. Matchen såg ut att glida VIBK ur händerna. Då svarade VIBK med 5-5 och 6-5, båda målen signerade Greta Koponen, strax därpå.

Det skulle dock svänga igen. Trots att VIBK definitivt inte saknade lägen till 7-5 blev det 6-6 och 6-7 på elva sekunder. Blytungt för hemmalaget.

VIBK låg på för en kvittering, men när Emma Jigsved åkte ut för slag med med mindre än två minuter kvar blev det förstås för svårt för hemmalaget.

Ryds höll undan och vann med 7-6.