Annons:

Helt annan situation för VIBK – genomfört 65 träningar redan

Elin Andersson kommer att bära kaptensbindeln för Vimmerby även i år. Foto: Ossian Mathiasson

Helt annan situation för VIBK – genomfört 65 träningar redan

För ett år sedan var Vimmerby IBK:s damer i djup kris och till slut fick tränaren Jonas Friberg nog. I år är läget ett helt annat. VIBK har legat mellan 10-15 spelare och haft hela 65 träningar hittills.
– Det är nog första riktiga försäsongen vi har, säger tränaren Tony Fridh.

Annons:

Vid den här tidpunkten för ett år sedan var det inte mycket som talade för att Vimmerbys damer skulle kunna genomföra säsongen. Laget hade förtvivlat svårt att få tag i spelare, träningsnärvaron var låg och tränaren Jonas Friberg fick lägga många telefonsamtal på att få ihop lag till matcherna.

Nu har klubbens flicklag med spelare födda 2003 och 2004 flyttats upp till a-laget och tränarna Tony Fridh och Micael Nilsson har följt med. Totalt har man genomfört cirka 65 träningar under försäsongen och man är sällan under tio spelare.

– Vi har haft en bra försäsong med 65 sammankomster plus lite egenträning. Så bra uppslutning har det inte varit tidigare och det är nog första riktiga försäsongen för damlaget. Vi har 17 spelare i truppen och ligger mellan 12-15 på träningarna så det är en stor skillnad jämfört med förra året. Då var truppen mycket tunnare.

 "Lite svårt att säga var vi står"

Kvar från förra året finns endast kvartetten Emma Djurstedt, Emma Jigsved, Elin Andersson och Edith Edvardsson. Från nedlagda Svala har Elin Hultgren anslutit och resterande spelare kommer från flicklaget. 

– Det är fyra kvar från gamla damlaget, resten är nya så det är lite svårt att säga var vi står. Vi får hoppas att det går bra och det känns jäkligt spännande. Första senioråret kan det vara tufft att spela i ettan, men det känns bra. Målsättningen är att komma på den övre halvan så den får vi jobba efter.

Har ni förändrat något spelmässigt?

– Det har varit lite svårt att spela ihop oss, vi har en del som spelar fotboll och har inte fått ihop femmorna riktigt än, men alla vet hur de spelar innebandy så det ska lösa sig. Vi har inget uttalat om hur vi ska spela.

Rutinerade kort saknas

Vimmerby har också tappat en del rutinerade kort. Emma Sjökvist ska spela i Norge och bland annat Greta Koponen och Ammelie Lennström kommer inte till spel.

– De har inte varit med på försäsongen och vi har velat ha en träningsnärvaro. 

Elin Andersson kommer vara kapten för laget.

– Hon är bland de äldre i laget och har rutin. Hon tar tag i det och det blir jäkligt bra att ha henne som kapten.

Vad tror du om serien?

– Jag vet inte riktigt, jag har inte järnkoll. Värnamo och Olofström ska vara bra, men vi har inte mött dem så det är svårt att säga.

VIBK inleder på hemmaplan med derby mot Vetlanda på söndag.

– Det blir säkert tufft, men kul.

Fakta

Vimmerbys trupp 2020/21

Emma Djurstedt, Emma Jigsved, Elin Andersson, Edith Edvardsson, Lisa Hultgren, Wilma Djurstedt, Emma Kulas, Alva Gustafsson, Nelly Passmark, Effie Norell, Stella Milton, Tindra Pettersson, Svea Backstad, Minea Snickars, Malin Lenegård, Emmy Karlsson, Sofia Söderlund. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt