Annons:

Klubbchefen i lång intervju inför Allettan:

Morgan Persson berättar om tankarna inför Allettan, truppläget och varför han är säker på att få behålla Pelle Ström och Christian Lindberg. Foto: Ossian Mathiasson

Klubbchefen i lång intervju inför Allettan: "Alla vill till kvalserien"

Vimmerby Hockey har i princip prenumerat på en plats i Allettan sedan klubben tog steget upp i Hockeyettan för drygt tio år sedan. Klubbchefen Morgan Persson berättar nu i en lång intervju om tankarna och känslorna inför Allettan.

Annons:

År efter år har Vimmerby Hockey tagit sig till Allettan med något undantag. De senaste åren har klubben också varit extremt nära att kvalificera sig för kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Dit har klubben inte nått ännu, men inför söndagens premiär i Allettan är klubb- och sportchef Morgan Persson tydlig med att det är klubbens ambition.

– Vi vill såklart till playoff först och främst. Jag tycker att känslan är god, även om vi hade en formsvacka där i slutet av serien. Vi vet vad vi kan och spelade otroligt bra långt in på säsongen. Med de förutsättningarna och det lag vi har vill vi gå så långt vi någonsin kan göra. Det är en sak att säga, men en annan sak att göra. Ambitionen är att gå så långt som möjligt och hamna i en kvalserie, säger Morgan Persson.

Har ni bättre läge att göra det i år anser du?

– Ja, om man ser till att det blir två extra lag till kvalserien. Sedan ska det spelas om det och alla vill samma sak. Alla vill gå till Allettan och det kommer vara huggsexa om det. Men tittar man på att kvalserien utökats, så har ju chanserna ökat. Jag tycker att truppen är bra nog för det, men vi behöver bredda den. Så är det. Vi ska göra det bästa vi kan.

Letar förstärkningar

Persson kommer själv in på att truppen inte har samma bredd som för några veckor sedan. Noah Andersson är tillbaka i Färjestad och Johan Schreiber har också försvunnit. 

– Vi är lite kort om folk, det är ingen hemlighet. Vi letar och ska bredda truppen. Jag håller på för fullt men marknaden är otroligt tuff. SHL-lagen har det jobbigt, de hockeyallsvenska lagen har det jobbigt och det spiller över även på oss. Det hör man när man pratar med sina kollegor. Något ska vi få in och hur långt fram det ligger är svårt att säga. Vi har en del spår vi undersöker och vi hoppas förstås lösa något snart. Men det är en seg marknad.

Kan det bli något klart till Allettanpremiären på söndag?

– Nej, det blir inget klart. Möjligtvis ett lån, men det tror jag inte. På söndag har vi nog den trupp vi har.

VH:s jakt handlar i första hand om två forwards varav en ska vara en poängspelare.

– Vi tittar väldigt brett, både i Sverige och i utlandet. Något svenskt hade varit jättebra men marknaden är väldigt begränsad. Vi vill ha in någon som kan göra skillnad och den marknaden är otroligt begränsad. Tittar man på vårserien så är den ännu tuffare. Flera lag slåss om playoff och fyra riskerar att få spela negativt kval. Jag förstår att de vill skydda sig och att klubbarna inte släpper spelare. Vi hade reagerat och resonerat likadant. 

"Inte jättenära"

Tidigare år har Vimmerby kunnat shoppa kvalitetsspelare långt in på Allettan, när vissa lag spelat färdigt.

– Jag tror den här Allettan kommer bli väldigt jämn och många kommer att ha något att spela för hela vägen. Då blir det svårt. Det är en jättetuff marknad och väldigt många lag sitter i samma sits.

Hur nära är ni något?

– I dagsläget är det inte jättenära. Vi för diskussioner och får se vad det landar i och mynnar ut i. Det är en inledande fas kan man säga. Sedan kan det gå snabbt eller ta längre tid, det vet man aldrig.

Persson var nyligen på resa till Finland och det är ingen hemlighet att han har en förkärlek för finska spelare.

– Det är klart jag tittar på några spelare där, det var ju det resan gick ut på. Men det handlade också om att knyta nya kontakter, men jag för dialog med dem.

Är det avhängigt hur ni inleder Allettan och hur snabbt ni behöver ha in spelare?

– Vi måste vara en hyfsat bred trupp genom hela Allettan. Det är 27 tuffa matcher och därefter playoff, så med bara 13 forwards är man väldigt känslig för skador och sjukdomar. Behovet är sådant att vi vill ha in någon tidigt i Allettan.

"Bra daglig verksamhet"

Söderlagen har både Vimmerby som klubb och dess supportrar bra koll. Men de andra lagen som kommer in i Allettan är kanske inte kunskapen lika god om.

– Det kommer bli en jättetuff serie i vanlig ordning. Lagen i söder har vi koll på, men jag vet även att Mariestad är bra och Skövde är bra. Väsby är garanterat jättebra. De har ett starkt och rutinerat lag. Hanviken har vi aldrig mött, men det är en tuff serie vi ska in i. 

Hur kan Vimmerby leverera år efter år trots att det är så stor ruljans på spelare?

– Det tyder på att vi har en bra daglig verksamhet och att spelarna kommer till en bra miljö. Det är jättepositivt. Det är aldrig lätt när det blir så att man tappar många och får in väldigt många nya, men vi har fått ihop det jäkligt bra. All cred till spelarna och ledarna runt laget. 

"Tillhör Vimmerby"

Nyligen var både Christian Lindberg och Pelle Ström utlånade till Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. Någon risk för att Vimmerby tappar de båda finns dock inte.

– Nej. De tillhör Vimmerby och det finns inga klausuler i deras avtal. 

De har ingen out-klausul till Hockeyallsvenskan?

– Nej. 

Är det någon spelare som har en sådan klausul?

– Nej, ingen. 

Båda verkar ha gjort det bra i Hästen?

– Jag kollade matchen i söndags och det var jätteroligt att se. Det kan nog ge spelarna en energiboost att få vara med och testa. 

Ville Hästen behålla dem?

– Det är ingen som har frågat mig om det i alla fall. Vita Hästen ville ha med Pelle även i onsdags, men då sa jag nej för att han skulle kunna fokusera på oss. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt