Annons:

Ström om VH:s mardrömsstart:

Pelle Ström tycker att Vimmerby måste hitta tillbaka till flytet som gjorde dem lyckosamma i grundserien. Foto: Ossian Mathiasson

Ström om VH:s mardrömsstart: "Inte så här det ska se ut"

Seger i premiären. Därefter har allt gått emot Vimmerby Hockey.
– Vi gör inte som vi gjorde för några månader sedan, säger VH-backen Pelle Ström efter 2-5 i länsderbyt.

Annons:

Total backkris och på väg mot en tydlig formsvacka. Det var tuffa förutsättningar inför länsderbyt mot Nybro Vikings. Efter matchen är inte läget bättre för Vimmerby Hockey.

Hugo Enock fick kliva av efter en smäll redan i den första perioden och status på honom är högst oklar. Dessutom var Nybro klart bättre i själva matchen och vann med hela 5-2. 

VH:s formdipp fortsätter och det här var lagets tredje raka nederlag.

– Vi möter ett bra hockeylag först och främst. Men problemet ligger hos oss också. Vi spelar inte klart tycker jag. Vi går inte in 100 procent, vi åker förbi situationer och hoppas på det bästa och att någon annan löser det. Så gjorde vi inte för några månader sedan och då vann vi allt, konstaterar Pelle Ström. 

"Ingen bra start"

Den rutinerade VH-backen tycker att Nybro vann rättvist och har svårt att förklara Vimmerbylagets usla form.

– Det är ingen bra start och inte så här det ska se ut. Vi måste komma tillbaka och hitta sätt att vinna matcher på igen. Vi får fundera på det.

Vad är problemet?

– Jag vet inte. Vi kommer till många avslut men vi behöver bli mer rejäla över hela banan och minimera misstagen på isen.

Hur snabbt behöver ni vända på den här trenden?

– Det vi ska göra redan på söndag. Vi måste hitta tillbaka och avsluta bra innan nyår. Vi ska ta tillbaka det vi har tappat.

Hästen-intresse?

Vimmerby var endast fyra ordinarie backar mot Nybro. Växjö Lakers-inlånade juniorerna Simon Aho och Anton Fredriksson fyllde upp på backsidan.

– Det där kan vi inte skylla på. För oss som spelar är det bara kul, vi får mer speltid och jag tycker vi backar gör det bra.

Under uppehållet inför Allettan spelade Pelle Ström ett par matcher med Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. Uppgifter gör gällande att Vita Hästen ville se honom mer, men att Vimmerby satte stopp.

– Jag spelar i Vimmerby Hockey och det är min moderförening. Jag gör allt för att prestera här.

Men fanns det intresse från din sida?

– Alla idrottare vill väl ta steg, men jag är här nu och då är det bara att spela för klubbmärket.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt