IKO segrade i coronacomebacken - nu väntar fyra matcher på sex dagar

IK Oskarshamn besegrade Malmö med 3–1 efter ett långt coronauppehåll. Här jublar Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson efter att den förstnämnde gjort 3–1 i numerärt underläge i tredje perioden. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn är tillbaka i spel efter coronautbrottet och tog tre poäng i årets första match när Malmö Redhawks besegrades med 3–1. IKO gjorde mål i både powerplay och boxplay.

Oskarshamn gästades av Malmö i dag och smålänningarna umponerade på hemmaplan under slutet av 2022. Från november och framåt vann Oskarshamn fem av sex hemmamatcher.

Det var årets första match för IKO som inte har spelat sedan den 30 december mot Rögle BK. Efter det långa uppehållet som är orsakat av covid-19 tog IKO tre viktiga poäng mot Malmö.

Mål i både PP och BP

Fredrik Olofsson satte ledningsmålet i powerplay efter knappt halva matchen och Thomas Zohorna utökade ledningen till 2–0 två minuter in i tredje perioden. Emil Sylvegård satte 2–1-reduceringen efter 42.19 och skapade viss nerv i matchen. När Lukas Pilö åkte två minuter för hakning kort efter 2–1-målet hade Malmö ett gyllene läge att utjämna målmässigt. Kim Rosdahl gjorde 3–1 i numerärt underläge efter 44.23.

Malmö sköt mer än dubbelt så många skott som IKO (38-19), men de tre poängen stannade i Småland.  IKO ligger sjua, lika många poäng som sjätteplacerade Växjö Lakers efter 31 omgångar.

IKO spelar fyra matcher under kommande vecka: Färjestad borta på tisdag, Brynäs hemma på torsdag, Frölunda hemma på lördag och Djurgården borta på söndag.