VH-FÖRLUST ÄVEN I ROND TVÅ – NYBRO KAN AVGÖRA PÅ ONSDAG

Nybro Vikings vann även rond två mot Vimmerby Hockey och leder semifinalserien med 2–0.

Nybro Vikings vann även den andra ronden i semifinalserien mot Vimmerby Hockey. Nu sitter favoriten i förarsätet och kan avgöra matchserien i Vimmerby på onsdag.

Stärkta av gårdagens inledande seger i semifinalserien klev Nybro ut i ett högt tempo och tryckte tillbaka Vimmerby i egen zon i första perioden. Vimmerby hade stundtals problem med att ta sig ut ur egen zon och ett fysiskt starkt Nybro återerövrade pucken, förlängde sina anfall och vaskade fram många lägen utan att få hål på Robin Christoffersson. Nybro borde med tanke på sitt stora spel- och chansövertag ha gjort två-tre mål. VH-forwarden Charlie Björklund höll på göra självmål när han styrde en puck i stolpen med ena skridskon i matchinledningen.

De som satt och väntade på ett Nybro-mål fick istället se mål i andra målburen. Vimmerby utnyttjade slarv i hemmalagets zon och Hugo Ollila roffade åt sig pucken och satte 1–0 med ett lågt och distinkt avslut efter 17.57.

VH styrde spelet i mittperioden

Vimmerby spelade upp sig rejält i andra perioden och tog över taktpinnen med ett lugnt, metodistiskt och smart spel som resulterade i bra lägen för att utöka ledningen. Vimmerby tvingade Nybro till svåra beslut i både offensiv och defensiv zon och stal pucken från Nybro flera gånger om.

Med knappt tre minuter kvar av mittperioden utjämnade Nybro till 1–1. Eero Savilahti tog plats framför mål och styrde in pucken mellan benen på Robin Christoffersson som fick kapitulera för första gången.

Om Vimmerbys mål var ologiskt sett till hur första perioden såg ut var Nybros mållika ologiskt med tanke på spelet i mittperioden.

Nybro avgjorde i tredje

Tredje perioden blev en jämn tillställning med böljande spel. Nybro gjorde det så psykologiskt viktiga 2–1-målet efter 51.51. Backen Jesper Mångs skickade iväg ett skott på chans från sin backposition och pucken gick förbi alla spelare och in i mål. Målet påminde mycket om Nybros 2–0-mål i gårdagens match.

Vimmerbys Anton Carlsson hade den bästa kvitteringschansen några minuter senare men Robin Johansson sträckte ut och gjorde en spektakulär räddning. Vimmerby fick inte in kvitteringspucken utan Nybro höll ifrån och vann andra ronden med 2–1.

Nu har Nybro chansen att slå spiken i kistan i Vimmerby på onsdag och avgöra matchserien efter det är först till tre vinster.