Annons:

Simon Dahl hjälte när Virserum tog superviktig seger

Simon Dahl gjorde tre mål när Virserum vann i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Simon Dahl hjälte när Virserum tog superviktig seger

Virserums SGF tog en imponerande och mycket viktig seger i bortamatchen mot Trelleborg i kväll. En av de stora hjältarna var Simon Dahl, som blev tremålsskytt i 5-1-segern.
– I dag var det lätt och helt underbart att vara tränare, jublar VSGF-coachen Fredrik Pettersson.

Annons:

Efter flera svaga insatser studsade Virserum tillbaka med besked i den på förhand tuffa bortamatchen mot Trelleborgs IF. VSGF tog tre mycket viktiga poäng och är nu tillbaka på rätt sida strecket när två omgångar återstår i Alltrean.

Virserum hamnade i ett tidigt 1-0-underläge, men innan den första perioden var över hade laget vänt till en 3-1-ledning. Detta efter att Robin Ekström kvitterat på straff och därefter mål av Andreas Lundgren och Simon Dahl.

Just Simon Dahl var het för kvällen och gjorde sedan både 4-1 och 5-1 i den andra perioden. Bortalaget hade därefter inga problem alls att hålla ledningen i den sista perioden utan vann med 5-1.

Taktisk triumf

Till viss del var det en taktisk triumf som låg bakom segern.

– Vi möter Trelleborg som jag vet är ett av seriens offensivaste lag, de har rätt mycket kvalitéer i den delen av banan. Men vi stängde ner hela deras hockey totalt. De fick ta många av sina skott långt utifrån, sen var Davidsson (Robert, VSGF-målvakt) väldigt bra också. Vi spelade med tålamod i 60 minuter och alla gjorde det jobbet som krävs, säger Fredrik Pettersson.

En stor skillnad jämfört med de senaste bortamatcherna var det defensiva spelet.

– Det defensiva spelet var väldigt bra. Vi kan inte åka runt och göra  fyra, fem mål på bortaplan och ändå förlora. I dag var det stor skillnad. I och med segern har vi också en topp fyra-placering i egna händer inför de två sista omgångarna.

En guldstjärna

Fredrik Pettersson berömde hela laget för insatsen.

– Hela laget ska ha en stor guldstjärna. Men gör man tre mål, som Simon Dahl gjorde i dag, ska man ha en liten extra stjärna. Detsamma gäller för Robert Davidsson, säger VSGF-tränaren.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt