TUNGA SKADOR NÄR VH DERBYFÖLL MOT TRANÅS

Tranås AIF vann även den andra derbymatchen mot Vimmerby Hockey. Foto: Ossian Mathiasson

Det blev noll poäng och två nya skador. Derbyfesten borta mot Tranås AIF blev i stället en derbymardröm.
Tranås vann med 4-2.

Tranås AIF fick en drömöppning på det heta derbymötet med Vimmerby Hockey. Redan efter 02.38 kunde Kristoffer Backman – den tidigare Vimmerbyspelaren – styra in 1-0 bakom Tomas Rydén.

Under de första tio minuterna i akt nummer ett var VH också helt under isen. Det såg tandlöst och tafatt ut – samtidigt som Tranås såg betydligt mer beredda på derbykamp.

Men VH åt sig åtminstone in i perioden. Efter drygt elva minuter utjämnade gästerna. Ludvig Jardeskog avslutade ett vackert anfall till 1-1.

Det kom sedan en kanonchans för VH att även ta ledningen.

Efter 14 minuter stod TAIF-spelaren Robin Johansson för en huvudlös tackling på Pontus Johansson. Robin Johanssons armbåge tog Johansson rakt i huvudet – och fick ett mycket välförtjänt matchstraff. Pontus Johansson tvingades utgå med en befarad hjärnskakning.

VH skapade vissa farligheter under det fem minuter långa powerplayet, men var oförmögna att hitta ett ledningsmål.

Brant uppförsbacke

Den andra perioden började sedan precis så som Vimmerby inte önskat. Henri Fomin blev utvisad omgående och Jesper Alasaari kunde skjuta 2-1 i det efterföljande powerplayet efter endast 38 sekunder.

Knappt sju minuter senare kom 3-1 genom tidigare VH-spelaren Marcus Schelin.

Uppförsbacken allt brantare för Vimmerby Hockey.

Trots en uppryckning efter 3-1-målet hittade bortalaget inget reduceringsmål innan periodpausen. Till den tredje perioden kom sedan nästa bortasmäll. Henri Fomin utgick också skadad i slutskedet och kom aldrig ut igen.

Avgjorde i tom bur

I den tredje perioden jagade VH reducering, men Tranås spelade av matchen på ett bra sätt. Efter knappt 14 minuter fick bortalaget med sig ett numerärt överläge – vilket kändes som lagets sista chans.

Pontus Näsén fick på ett bra skott, men pucken tog i ribban och ut. VH var extremt nära att hitta en reducering där. Dock skulle 3-2-reduceringen komma. Precis efter att TAIF blev fulltaligt kom 3-2 genom Sebastian Åkesson.

Vimmerby hade då fyra minuter att vinka på för att hitta en kvittering. Med en minut och 30 sekunder kvar plockades Tomas Rydén, men direkt åkte VH offside.

VH spelade sex mot fem, men från egen zon kunde Tranås skicka in 4-2 i tom bur och avgöra derbymötet. Vimmerby har nu förlorat båda derbymatcherna mot Tranås i Allettan.