Annons:

Horsky kritisk efter förlusten mot jumbon:

Phil Horsky var – milt uttryckt – kraftigt kritisk efter VH:s förlust mot Grums.

Horsky kritisk efter förlusten mot jumbon: "Är så förbannad"

Det blev förlust med 2-1 borta mot jumbon Grums IK för Vimmerby Hockey. Tränaren Phil Horsky var kraftigt besviken efteråt.
– Jag är så förbannad, jag har svårt att hitta ord, säger han.

Annons:

Vimmerby Hockey kom aldrig upp i någon särskilt hög nivå borta mot jumbon Grums, som endast hade en seger på tolv försök. Under hela matchen hade VH förtvivlat svårt att skapa farliga målchanser.

– Vi har inte gjort oss förtjänta av något här. Första är okej, men andra perioden är inte okej, inte okej. Tredje var bättre, men misstaget till 2-1 får aldrig hända. Det får aldrig hända. Det är ett tungt pucktapp och vi måste spela mer rejält där, vi får inte spela så nonchalant. Samtidigt tappar vi inte matchen där, det gjorde vi mycket tidigare. Det är en stor besvikelse för mig. Grums hade tre målchanser på hela matchen och gjorde två mål, säger tränaren Phil Horsky. 

Han hade svårt att hitta ord för att beskriva insatsen, säger han.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag är så förbannad just nu. Jag har svårt att hitta ord. Det är inget snack om saken, jag är jättebesviken, säger han och fortsätter:

– Grabbarna gnäller om istid – nu får de istid. De spelar väldigt mycket nu och är lite trötta. Men får man så mycket istid förväntar jag mycket mer av några killar, det här räcker inte. Jag förväntar mig mycket mer.

"Åker och glider"

Vimmerby hade ett hyfsat grepp om den första perioden, men gick ned sig fullständigt i den andra akten.

– De spelade hemma, chansade lite grann och pucken studsade rätt för dem. Tittar man på helheten har vi rättvist förlorat den här matchen. 

VH lyckades dock helt plocka bort Grums urstarka powerplay-spel.

– Boxen var bra, men annars måste jag kolla video på vad som var bra. Som det är nu hittar jag ingenting. Alla våra utvisningar, utom en, är i anfallssituation. Vi tar en för sex man. Koncentrationen är inte där i andra perioden, vi kom för sent till båset och det var kanske inte de bästa förberedelserna. Vi har inte gjort jobbet och det måste jag ta med grabbarna. Vi åker och glider lite, tar det lugnt i anfallszon och det är inte godkänt.

Trots mycket puck hade Vimmerby förvånsvärt få heta chanser.

– De försvarade bra, men vi måste skjuta och gå på kassen.

"Har ingen aning"

Patrik Forsberg gjorde sin andra tryoutmatch med VH, men vad som händer nu är oklart.

– Det tar jag med Stolt (Daniel) i morgon.

Till er hemsida säger Daniel Stolt att en meriterad forward är på väg in. Hur betydelsefullt är det?

– Det hör jag för första gången, jag har ingen aning. Jag är fortfarande inne i matchen. Men vi behöver inte en, vi behöver tre spelare. Jag är bara så besviken i dag, jag förväntar mig så mycket mer av några av våra killar, säger Phil Horsky.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt