Annons:

JUST NU: VH HAR PRESENTERAT KLASSPELAREN

I går kväll skrev vi att Vimmerby Hockey hade gjort klart med en klasspelare, den så kallade ”supporterspelaren”. Nu har han presenterats. Det handlar om finske centern Saku Salminen, som närmast kommer från spel i Kaufbeuren i tyska andraligan.

Annons:

Daniel Stolt, sport- och klubbchef i Vimmerby Hockey, säger så här om 24-årige Saku Salminen, som också blir säsongens "supporterspelare".

– Vi ska inte till en början förvänta oss att Saku Salminen är en poängmaskin, men däremot har han många andra verktyg som vi tror kommer att bli väldigt viktiga för vårt lag. Han är en typisk tvåvägscenter, som är stark i special teams och har erfarenhet från spel på mycket hög nivå.

Salminen har hunnit med mycket hittills i sin hockeykarriär. Han har gjort fyra säsonger i finska SM-Liiga för Saipa, HPK och Jokerit. Under sin andra säsong i Jokerit spelade han även med laget i ryska KHL. I Saipa gjorde Saku Salminen även flertalet matcher i Champions Hockey Leuage. 

Saku Salminen har även gjort två Junior-VM för Finland, både J18 och J20. Han är också draftad som nummer 184 i den sjunde draftrundan av Tampa Bay Lightning i 2013 års NHL-draft, och varit på fyra camper med Lightning sedan 2013. 

– Det ska bli väldigt spännande att komma till Vimmerby. Jag har alltid gillat svensk ishockey och har varit i Sverige och spelat flera internationella matcher. Och när jag fick veta att fansen har samlat in pengar för att jag ska kunna komma över, så blir man väldigt glad och det ska bli väldigt roligt att träffa fansen, säger Saku Salminen i ett pressmeddelande.

Hur vill du beskriva dig som spelare?

– En hårt jobbande spelare, som lever mycket på min storlek, där jag skapar mycket ytor för mina medspelare. Jag är även en god tekare och ser en stor fördel i att alltid vinna pucken, istället för att tvingas jaga den i 30 sekunder. Som spelare är jag mer en playmaker, och behärskar alla delar i special teams, säger Saku Salminen, som mäter 191 cm. 

Han kommer närmast från spel i Kaufbeuren i tyska andraligan, där han gjort tre poäng på tolv matcher den här säsongen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt