Annons:

VH-förlängningar presenteras snart – så många nyförvärv tittas det efter

Snart kan flera nyheter om Vimmerby Hockey komma, enligt sportchefen Morgan Persson. Foto: Ossian Mathiasson

VH-förlängningar presenteras snart – så många nyförvärv tittas det efter

Vimmerby Hockey ser ut att presentera flera förlängningar inom kort. Det säger sportchefen Morgan Persson.
– Många har velat ha lite tid att smälta säsongen, säger han.

Annons:

Oskar Carlsson och Martin Jönsson är just nu de enda spelarna som har kontrakt över nästa säsong. Men redan i morgon väntas ytterligare en spelare bli presenterad. 

– Vi håller på och försöker binda upp stora delar av den befintliga truppen. Jag misstänker att det kommer en mycket positiv nyhet i morgon, det kan bli ett par till och med. Det kommer att rulla på så sakteliga den här och nästa vecka, säger VH:s sportchef Morgan Persson.

Många spelare har velat få en del betänketid efter förra säsongen, men nu vill Persson att beskeden ska börja rulla in.

– Den här perioden är seg, man vill ha tid att fundera, men nu har den tiden gått känner jag. Nu vill man ha svar. Jag gillar raka rör och vill man vara kvar, vill man vara kvar. Självklart förstår jag att vissa vill avvakta erbjudanden högre upp, men det måste man få bekräftat snart i sådana fall.

Positiva signaler

Morgan Persson och Pelle Johansson har pratat med lejonparten av den befintliga truppen och vill försöka behålla så många som möjligt.

– Signalerna är positiva från de vi har pratat med. Nu ska vi försöka se till att behålla de spelare vi vill behålla och komma till avslut.

Jacob Isaksson har meddelat att han inte spelar vidare. VH vill heller inte behålla finske Henri Fomin.

– Han är avskriven i dagsläget.

Däremot är det något oklart kring Saku Salminen, stjärncentern som anslöt i slutet av säsongen.

– Kan vi hitta en annan deal prismässigt, så kan vi tänka oss att behålla honom. Jag pratade med honom i förra veckan och han är inte helt avskriven.

"Många har hört av sig"

Morgan Persson säger också att Vimmerbys lyckade säsong ser ut att ha gjort avtryck. Många spelare har tagit kontakt med klubben.

– Vi tittar över det nu och sållar lite grann bland dem kan man säga, det handlar om vad och vilka som kan passa in. Hur nära det är är alltid relativt, men vi pratar med spelare utifrån. Vimmerby har alltid varit en attraktiv klubb för många, men med tanke på säsongen som har varit har det gett ringar på vattnet. Man ser att man kan få en bra utveckling här. Vi är en attraktiv klubb.

Sannolikt blir det minst sex nyförvärv.

– Jag har inte fått besked om budgeten än, men jag kommer inte få mindre än förra säsongen i alla fall. Jag kör på det jag har och räknar med sex nyförvärv. Det är svårt att göra en exakt bedömning, men jag tror att vi behöver få in två backar, två centrar och två ytterforwards. Det jobbar vi efter.

Hur ser du på de spelare som ryktas hamna i Allsvenskan?

– Det är inget som är klart eller som jag har fått bekräftat, men det är klart att det inte är någon rök utan eld. Vi får avvakta och se lite där.

"Vill vänta"

Succétränaren Phil Horsky har fått ett kontraktsförslag från Vimmerby, som han ännu inte har tagit ställning till.

– Han vill vänta ett tag till och det respekterar jag. Han har bett om några dagar till och jag är beredd att vänta en stund till, men klubben vill veta hur vi ska gå vidare.

Hur länge kan ni vänta på honom?

– Det är jävligt svårt, men det får inte gå allt för lång tid. En stund till i alla fall. Vi vill väldigt gärna behålla honom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt