STRAFFSEGER EFTER STARK VH-INSTAS BORTA MOT KRIF

Roman Semjonov gjorde en bra match och ett vackert förarbeta till Vimmerbys kvitteringspuck borta mot Kallinge/Ronneby IF. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey fick med sig två poäng från bortamatchen mot topplaget KRIF. Laget gjorde en mycket bra insats, var spelmässigt klart bättre, vann skotten i samtliga perioder, men hade "som vanligt" förtvivlat svårt att utnyttja sina chanser.

Om du tycker att det känns tjatigt för dig, så kan du ju bara tänka dig hur det känns för mig som skriver den här texten.
Jag skulle kunna kopiera många referat från den här säsongen, för jag återkommer till samma sak varje gång – Vimmerby Hockeys förmåga, eller snarare oförmåga, att göra mål är stundtals häpnadsväckande.

VH-dominans

Efter två perioder av kvällens bortamatch mot topplaget KRIF hade man dominerat stort spelmässigt, och dessutom skapat mängder med högoktaniga chanser. Ställningen? 1-0 till Kallinge.

Målet kom med två minuter kvar av mittperioden, då en skymd Oscar Walldén i VH:s kasse droppade ner en retur på ett skott från blå linjen. Hemmalagets Oliver Olsson hade inga problem att lyfta backhandskottet i öppet mål från en meters håll.

VH:s ledningsmål bortdömt

Noterbart är att Vimmerby faktiskt hade ett ledningsmål inne efter drygt sju minuter av den första perioden, men domare Jim Bergkvist var inte överens med gästernas spelare om hur situationen gick till.

För istället för mål blev Vimmerbys lagkapten Jakob Karlsson utvisad för interference på KRIF:s målvakt sedan han blivit crosscheckad i ryggen in i målgården.

Upprört hos Vimmerby. Och kanske inte helt omotiverat eller obegripligt.

Linus Ljung kvitterade

Vimmerby gjorde annars två riktigt bra första perioder. Man var snabba i spelvändningarna och byggde upp dem bra, såg till att pucken kom in på mål, fick fatt i returerna, men effektiviteten i de avgörande lägena som sagt…?

Den tredje perioden var jämn spelmässigt, och mitt i den fick Vimmerby retroaktiv utdelning. Roman Semjonov svarade för ett vackert förarbete, serverade Linus Ljung pucken, som direktsköt in 1-1.

Det resultatet stod sig matchen ut.

Mållös förlängning

I förlängningen, som spelas tre mot tre, hade VH:s Niklas Salo en jättechans att avgöra matchen efter två minuter, men Nevalainen i hemmakassen mirakelräddade efer en vessel-snabb sidledsförflyttning.

Inga mål under de fem minuterna, utan straffar fick avgöra. Där var Vimmerby starkast, Pierre Gustavsson avgjorde till 2-1, och laget fick med sig två viktiga poäng hem.

Skotten till Vimmerby i samtliga tre perioder plus förlängningen, totalt 37-25.

Med fyra omgångar kvar att spela har Vimmerby nu sex poäng upp till den eftertraktade Allettanplatsen.

Nästa match för Vimmerby är derbyt hemma mot Tranås på lördag. Ytterligare en match som måste vinnas om drömmen om Allettan ska leva vidare.