Annons:

Kontos har gjort succé i Vimmerby:

Kristoff Kontos har gjort succé sedan han anslöt till Vimmerby Hockey. Foto: Simon Henriksson

Kontos har gjort succé i Vimmerby: "En förstklassig grupp"

Kanadensaren Kristoff Kontos har varit en av Vimmerbys mest lyckade värvningar på länge. 26-åringen från Penetanguishene har gjort 25 poäng på 18 matcher.
– Jag är mer fokuserad på att laget ska gå bra än att jag själv gör poäng, säger han inför playoffmötet med Kallinge/Ronneby.

Annons:

Det sägs ofta att det alltid är en chansning att plocka in transatlanter. För Vimmerby Hockeys del har det verkligen varit blandad komplott de senaste säsongerna. 

Men en som definitivt inte gjort någon besviken är centern Kristoff Kontos. På sina första 18 matcher i klubben har han stått för 25 poäng och snabbt blivit en favorit i klubben. Själv njuter han också av att vara i staden och laget.

– Det är fantastiskt. Alla har varit supervälkomnande mot mig och den här gruppen är förstklassig. Alla är inkluderande och öppna mot mig, även utanför rinken. Jag umgås med flera av de andra utanför hockeyn. Jag trivs också väldigt bra i en småstad. Jag är själv inte från en stor stad, så jag trivs verkligen både med gruppen och staden, säger Kristoff Kontos, som kommer från provinsen Ontario. 

Vad gör du utanför hockeyn?

– Några av oss spelare som inte jobbar går till rinken på morgonen, vi tränar och tar hand om oss själva. För oss handlar det om att gå dit varje morgon, träna och så hänger vi tillsammans efter det och kanske kollar hockey eller käkar tillsammans. 

Är det några spelare du hittat mer än andra utanför isen?

– Jag, Niklas (Salo), Wilmer (Lindblad) och Jesper (Norbäck) bor på Oxgården, så vi hänger hela tiden. Vi bor nära varandra. Även Pelle (Ström) och Mathias (Wigley) är kanonkillar som jag hänger mycket med.

"Bästa tiden på året"

Kristoff Kontos poängskörd är imponerande sedan han anslöt till Vimmerby Hockey. Men den pratar han ogärna själv om.

– Självklart är man nöjd med sådan statistik, men jag tänker mer på laget och är glad för hur laget har spelat. Det är många som har varit bra och som har steppat upp. Poäng kommer naturligt om spelet stämmer. Jag är mer nöjd med lagets prestationer än min personliga framgång.

Nu väntar Kallinge/Ronneby för VH och Kontos. Ett lag han inte har mött ännu.

– Vi har haft genomgångar om hur de spelar och de andra spelarna har informerat mig om vad jag ska vara förberedd på och sådär. För mig är det bara en ny match mot ett nytt lag. Jag ska försöka spela på samma sätt som tidigare och göra de små och viktiga sakerna rätt för att hjälpa laget.

Hur känner du inför playoffmatcherna?

– Jag är förväntansfull. Playoffmatcher är det roligaste som finns och det här är den bästa tiden på året. Jag vill bara komma igång.

"Gäller att vara disciplinerad"

Kanadensaren är införstådd med att Kallinges styrka är offensiven. 

– Som jag förstått det är deras powerplay ett av de bästa i ligan, kanske till och med det bästa. Det gäller att vara disciplinerad, förberedd och ta så få utvisningar som möjligt. Vi måste spela smart, men också spela vår typ av hockey och inte anpassa oss efter dem. 

Vad tänker du kring att de kommer från Allettan och ni från en på papperet sämre serie?

– Systemet är nytt för mig, så jag vet bara vad de andra har sagt till mig. De bästa lagen är skickliga och har mycket talang, men vi ska spela som vi har gjort. Hela den sista månaden har varit som playoff för oss, men nu måste vi tävla ännu mer och spela med ännu mer energi. Vi ska vara det bästa vi kan vara och det kommer räcka, tror jag. 

"Tänker inte på nästa säsong"

Att klubbar högre upp kommer intressera sig för Kontos verkar ganska givet. Det ryktas om att Västerviks IK har koll på honom. Själv tänker han inget på den biten.

– Alla vill alltid komma så långt som möjligt, men allt mitt fokus är på playoff. Jag tänker inte på nästa säsong. Jag lägger all min energi på det här. Det här är vad jag vill göra just nu och jag vill hjälpa Vimmerby så långt som möjligt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt