Annons:

Rakt in i hetluften efter hjärnskakningen: ”Var lite jobbigt i lungorna”

Max Popovic gjorde comeback mot Huddinge efter att ha varit borta från hockeyn i flera veckor. Foto: Ossian Mathiasson

Rakt in i hetluften efter hjärnskakningen: ”Var lite jobbigt i lungorna”

Max Popovic har inte spelat ishockey på fem veckor. Nu i playoff 2 är forwarden tillbaka. 
– Det är vad man har längtat efter och jobbat för hela säsongen, säger han efter segern i första playoff-mötet mot Huddinge IK. 

Annons:

VH-forwarden Max Popovic ådrog sig en hjärnskakning under slutdelen av fortsättningsserien och har inte spelat hockey sedan dess. 

På måndagen gjorde han sin första träning med laget och kastades rakt in i hetluften i det första playoff 2-mötet mot Huddinge. 

– Det var skitkul, det är vad man har längtat efter och jobbat för hela säsongen med att spela playoff. Nu får man äntligen göra det, säger Max Popovic. 

Hur har det varit att stå vid sidan av när laget har spelat viktiga matcher?

– Det har varit tufft och tråkigt men jag visste att gubbarna skulle ta det. Mot Kallinge/Ronneby hade vi det i samtliga tre matcher och förde matcherna, det var därför vi vann, säger Popovic. 

"Värre än vad jag trodde"

Från allra första början trodde Popovic att hjärnskakningen var ganska mild men när han fick träffa en specialist i Stockholm raderades den upplevda känslan. 

– Den var värre än vad jag trodde så jag blev borta från hockeyn i fem veckor. De två första veckorna var jobbiga, då gick man hela tiden runt med smärta, mådde illa och kände yrsel. Sedan fick jag övningar av specialisten som verkligen hjälpte. 

Under de två första veckorna var Popovic bara hemma och tog det lugnt. 

– Då var det bara att vara hemma i en mörk lägenhet och inte ha någon pulshöjande aktivitet. Det var tufft när man är van vid att träna varje dag, sedan går man till att inte göra något alls. 

Rakt in i hetluften

I kvällens match mot Huddinge var tanken att Popovic skulle ha agerat 13:e forward men han fick gott om speltid eftersom Oscar Gustafsson blev sjuk och Nils Rygaard skadade sig i första perioden. 

– Min status är bra, jag kände ingenting. Det var väl lite jobbigt i lungorna men jag fick bara en träning i benen. Det var jättekul att hoppa in i hetluften. 

Vad säger du om din egen insats?

– Händerna var väl inte riktigt med, framför allt inte i de två första perioderna. Men sedan kom jag in i det. 

VH tappade sin klara 2–0-ledning till 2–2 i andra perioden innan de gick ifrån till 4–2 i tredje perioden och vann till slut med 5–3. 

– I första perioden förde vi spelet, i andra gick ni ner oss och de tog över men vi hoppade tillbaka i tredje perioden. Jag var säker på att vi skulle vinna. 

"Inte alls orolig"

Nu har VH två chanser på sig att avgöra matchserien i Huddinge. Första matchen är på fredag i Björkängshallen.  

– Vi tar det på fredag. Jag är inte alls orolig. 

Vad säger du om Jesper Norbäcks injektion i laget?

– Han har varit väldigt värdefull för oss. Det ser man framför allt i dagens match, att han bär laget och sätter sina chanser. Det är en sådan spelare vi har saknat under säsongen. Kul att han ville komma hit. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt