WINDERS DUBBEL OCH BLUNDER NÄR VH VANN IGEN

Vimmerby Hockey slog Huddinge med 3–1 i afton. Foto: Ossian Mathiasson

Två snabba mål av Todd Winder och uppsnappad indianare av Johan Schreiber. Vimmerby Hockey slog Huddinge IK med 3–1 och tog femte raka segern – trots åtta powerplay utan utdelning.

Vimmerby fick en kalasstart på kvällens hemmamatch och stack ifrån till en tidig 2–0-ledning, båda målen inprickade av formstarke forwarden Todd Winder.

Kanadensaren rakade in en retur från nära håll till 1–0 efter 2.29 och stötte enkelt in 2–0 efter 7.36. Vid andra målet fick backen Christian Lindberg pucken på blålinjen efter lyckosamt pressspel, stormade fram och serverade Winder ett helt öppet mål som inte gick att missa.

Insläppt mål med en sekund kvar

Precis som vid många andra hemmamatcher dominerade VH spelet och borde sett till övertaget ha skaffat sig en större ledning.

Med en sekund kvar av första perioden reducerade Huddinge till 1–2, ett mycket tungt baklängesmål för Vimmerby som spelade ut gästerna efter noter och hade tre numerära överlägen till att utöka ledningen.

Tog till vara på bjudning

Huddinge kom i andra perioden ut stärkta av sin sena reducering och hade stundtals tryck i offensiv zon.

Vimmerby fick in ett viktigt 3–1-mål i slutskedet av andra perioden när en Huddingeback svarade för en jättebjudning som Johan Schreiber snappade upp på bästa sätt. Han lurade ned Huddinge-keepern och satte 3–1 mellan benen.

VH kom ut bra i sista akten och hade bra kontroll på sin 3–1-ledning. En detalj som låg och skavde matchen igenom var hemmalagets powerplay-spel. VH hade nämligen åtta (!) numerära överlägen, varav fyra i tredje perioden, mot Stockholmsklubben utan att göra ett enda mål.

Huddinge fick visst tryck på VH mot slutet av matchen men VH stod emot och tog sin femte raka seger i allettan. VH ligger numera trea i en haltande tabell med 21 poäng. På fredag väntar Mariestad på bortais.

Fakta

Vimmerby–Huddinge 3–1 (2–1, 1–0, 0–0)

Första perioden: 1–0 (2.29) Todd Winder (Jakob Karlsson, Linus Ljung), 2–0 (7.36) Todd Winder (Christian Lindberg, Oscar Gustavsson), 2–1 (19.59) Kim Lennhaammer (Alexis Binner, Joakim Hälleström)

Andra perioden: 3–1 (37.33) Johan Schreiber

Skott: 30–24 (12–7, 10–11, 8–6)

Utvisningar, VH: 2x2 min, HIK: 8x2 min