Annons:

Schreiber om VH:s förvandling och hysteriska form: ”Starkaste laget på pappret i Hockeyettan

Johan Schreiber var varit en framträdande spelare i ett formstarkt Vimmerby Hockey på sistone. Foto: Ossian Mathiasson

Schreiber om VH:s förvandling och hysteriska form: ”Starkaste laget på pappret i Hockeyettan"

Vimmerby Hockey visar hysterisk form i Allettan södra. Forwarden Johan Schreiber hyllar lagets förvandling som har lett till nio raka segrar och säkrad slutspelsplats. 
– På slutet har vi levlat upp en nivå och fått till det, säger värmlänningen Johan Schreiber.

Annons:

Vimmerby har nio raka segrar i ryggen och goda möjligheter till att plocka hem förstaplatsen i Allettan södra med tre hemmamatcher på rad. VH leder tabellen inför kvällens toppmatch mot Nybro, två poäng före Dalen och fyra poäng före Nybro, som har tre matcher mindre spelade till följd av ett coronautbrott i truppen. 

Karlskogabördige Johan Schreiber har varit en av VH:s formstarkaste spelare på sistone och ger sin syn på VH:s förvandling sedan han anslöt till klubben i slutet av grundserien. 

– Vi har det starkaste laget på pappret i hela Hockeyettan. Vi har många duktiga spelare, både försvars- och anfallsmässigt, och två riktigt bra målvakter. Det var ingen chock att det inte kom in några nyförvärv före deadline, jag tycker att vi har ett tillräckligt bra lag. Nu har boxplay och powerplay börjat fungera bättre plus att alla spelar ihop och att vi har börjat klaffa mer som ett lag över hela banan.  Vi står för hårt jobb och mycket skridskoåkning. När defensiven funkar som vi vill att den ska göra så öppnas det upp framåt också, säger Johan Schreiber.

"Undrade varför det inte gick lättare"

När Vimmerby Hockey gick in i ett viktigt skede i jakten på en Allettan-plats i december och skulle spela sju matcher på 17 dagar värvades forwarden Johan Schreiber in från tyska ECDC Memmingen. 

VH tog sig till Allettan efter en stark bortaseger mot Halmstad i sista omgången. 

– Jag har alltid följt Vimmerby och haft koll på vilka spelare som spelar här. Innan jag kom till Vimmerby så undrade jag varför det inte gick lättare och bättre resultatmässigt för dem. Jag kände igen många av spelarna och vet att det är många tunga namn i Hockeyettan, säger han och fortsätter:

– I början, när jag kom till Vimmerby, fungerade varken offensiven eller defensiven så bra. Sedan började defensiven funka och nu har vi börjat göra fler mål, vilket har gjort att det har börjat gå bra för oss. 

Missnöjd med sin egen prestation

Schreiber har noterats för 17 poäng (8+9) på 22 matcher i VH-dressen och är på det stora hela inte helt nöjd med vad han har presterat i sin nya klubb. 

– Om jag ska vara ärlig så har jag varit en besvikelse. Det måste jag säga. Jag har kommit igång lite bättre på slutet men jag har högre krav på mig själv. Jag vill komma upp ännu bättre och kräver mer av mig själv, både spelmässigt och produktivt. Det är klart att det tar en stund innan man kommer in i spelet och rytmen.

Han har under den senaste månaden spelat tillsammans med Pierre Gustavsson och Josh Brittain, en kedja som har fått det att fungera. 

– Vi har fungerat väldigt bra, nu spelar ”PG” med oss och tidigare var det Rondahl (Philip). Vi har hittat varandra i anfallszon och tänker likadant. 

Ni har satt hög press och vunnit många puckar på det viset?

– Ja, vi pratar ganska mycket om detaljer i spelet och har sagt att vi vill sätta mycket press i anfallszon. Josh har stor fördel med sin storlek på isen. När man sätter press så vet man alltid att han hänger på, då kan vi vinna puckar därifrån. Han är alltid redo för skott och det passar mig bra då jag vill hitta passningar i slottet. 

"Stora chanser att gå upp"

Vimmerby har gått långt i playoff i flera säsonger och Schreiber tror på sitt lag inför kommande slutspel. 

– Jag tror att vi har stora chanser att gå upp till Hockeyallsvenskan, sedan vet man inte hur det ser ut i slutspelet. Det kan uppstå skador och vi kanske inte når upp till den standard som vill och håller för stunden. Kan vi behålla vår lägstanivå så skulle jag säga att allsvenskan inte är långt borta, säger han och fortsätter:

– Vi hade inte vår toppmatch mot Mörrum, men det bådar ändå gott. Det är bara att titta på vår lagstatistik så förstår man varför jag tror att vi kan gå upp i allsvenskan. Vi har fyra kedjor som kan göra mål. 

Hyllar powerplay-spelet

VH har varit vassa i powerplay på sistone med tre mål mot Visby/Roma och ett mål mot Mörrum. Schreiber har spelat med Anton Carlsson, Jakob Karlsson, Mattias Wigley och Oskar Carlsson. 

– Det funkar bra i vår powerplay-formation. ”Jagge”, som står bakom mål, är en av de bästa passningsspelarna i serien och Wigley är en bra målskytt framför mål. Det känns som att alla fem i bidrar och har olika styrkor. 

Och du gjorde ett snyggt powerplay-mål med skott i krysset mot Visby?

– Haha, det är inte så ofta det händer men det var en lyckoträff. 

Tankar inför kvällens toppmatch mot Nybro?

– Det blir såklart en tuff match. Det känns som att vi är väl förberedda mentalt, vi vill vinna matchen för att få bra självförtroende inför slutspelet. Vi vill känna att vi kan slå alla lag. Det kommer vara en viktig match för vårt mentala spel i slutspelet.

"Publiken som saknas"

Schreiber saknar publiken på matcherna, framför allt nu när de blir allt viktigare. 

– Det är publiken som saknas. Att spela vårhockey är det bästa jag vet när det är sol utomhus för att sedan gå in i hallen och spela viktiga matcher med mycket folk på läktarna. Jag saknar publiken sjukt mycket. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt