Annons:

Horsky efter ny förlust mot KHK:

Karlskrona HK jublar efter ett av sina mål mot Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Horsky efter ny förlust mot KHK: "Handlar om prestige"

Vimmerby Hockey föll återigen mot Karlskrona HK. Gästerna var i stort poängbehov.
– Vi måste ha en högre desperationslevel, säger VH-tränaren Phil Horsky efter 1-2-förlusten.

Annons:

Karlskrona HK är inget drömmotstånd för Vimmerby Hockey den här säsongen. För andra gången i Allettan blev det förlust för Vimmerby. Söndagens möte slutade 1-2 efter att Vimmerby inte riktigt kommit upp i nivå.

– Om vi summerar machbilden gör vi en okej match. Vi saknar det där sista trycket framför kassen offensivt. Vi saknar desperationen och måste ha en högre desperationslevel offensivt. Samtidigt har vi skaffat det här läget, det är inga måstematcher för oss. Det förtjänar grabbarna, att kunna andas ut, säger Phil Horsky. 

"Säger inga namn"

Men samtidigt var han kritisk mot delar av prestationen. 

– I några faser var vi åskådare och kollade för mycket. Jag tycker vi studsar upp i andra och gör mycket bra, även i tredje gör vi det. Boxen blev skillnaden. Vi hade gjort det bra och scoutat dem, men det är två bra skott. Vi kan lösa det bättre, men så är det. Karlskrona var inte särskilt bra och vi hade många lägen, men pucken studsade inte för oss. Jag tycker inte vi förtjänade det heller om jag ska vara rak och ärlig. De förtjänade det mer än oss.

Märktes det att de var mer desperata?

– Nej, det var ingen sån match och det var ingen bra hockeymatch. Det var inte det man kan förvänta sig. Vi har skapat oss den här positionen som gör att vi kan andas ut. Jag förväntar mig ändå att vi steppar upp. Ett mål hemma med så många chanser är för blekt. Vi får gratulera dem och fortsätta jobba. Jag tycker vi har en djup lineup nu med 14 forwards och några måste steppa upp för att förtjäna sin istid. 

Är det några särskilda du tänker på?

– Jag säger inga namn. Det stannar i mitt huvud. Men jag ska kolla matchen igen, det var några som inte gjorde mycket i den här matchen. 

Popovic tillbaka

Phil Horsky tror dock inte att hans spelare mentalt redan är i slutspelet.

– Såklart har vi inte samma desperation som de har och det förstår jag delvis, men det handlar om prestige. Vi har torskat mot dem tre gånger och vissa är inte där. Det är inte okej, men det handlar om individuella prestationer. 

En som var där för första gången på länge var Max Popovic. Han har varit borta till följd av covid-19 sedan november. 

– Det var kul för honom. Jag är glad för hans skull. Han fick en del byten och gjorde det bra. Jag ville ge honom det, han förtjänar detta och att hela hockeysverige vet att han är tillbaka. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt