Annons:

Kevin sänkte sitt gamla lag med tre mål: ”Oerhörd lättnad”

Troja-backen Kevin Karlsson, med ett förflutet i Vimmerby, sköt tre mål i den avgörande matchen. Foto: Ossian Mathiasson

Kevin sänkte sitt gamla lag med tre mål: ”Oerhörd lättnad”

Kevin Karlsson åkte ut i playoff 3 med Vimmerby Hockey säsongen 2018/19. I dag sköt den offensive backen sitt tidigare lag i sank med tre mål.
– Jag känner en oerhörd lättnad, säger Kevin Karlsson.

Annons:

Vimmerby gick upp i en 2–0-ledning i den avgörande kampen mot Troja/Ljungby. Då klev backen Kevin Karlsson, som avslutade säsongen 2018/19 i VH, fram med tre (!) raka mål. 

Troja vände 0–2 till 3–2 i en match som slutade 4–3 och säkrade därmed en plats i kvalserien. Kevin Karlsson var nöjd efter avancemanget och segern i matchserien mot sitt tidigare lag.

– Jag känner en oerhörd lättnad. Jag själv har väntat på det här i tre år. Vi har varit nära att gå till kvalserien. Otroligt skönt att vi äntligen kan göra det och att jag kan kliva in och bidra i en så viktig match. Jag måste smälta det lite. Jag är rätt så chockad, säger Kevin Karlsson. 

Han tycker att det har varit en otroligt jämn matchserie med tre tuffa bataljer. 

– Vi visste på förhand att det skulle bli jämnt. Vimmerby är ett disciplinerat lag som spelar jäkligt bra efter sitt spelsystem. De är tajta och det är tufft att göra mål på dem. Det har varit en jävla krigainsats i tre matcher och det är gött att vi kommer segrande ur det. 

"Finaste målet i hela karriären"

2–2-målet var riktigt tjusigt där han bjöd på en soloraid från egen zon och överlistade Tomas Rydén. 

– Det är nog det finaste målet som jag har gjort i hela karriären. Jäkligt härligt att jag kan plocka fram det i en sådan här match. 

Hur ser du på allt som hände i slutet med matchstraffen?

– Det är lustiga situationer som uppstår. Det går fort där ute på isen. Jag ser ingen av situationerna och kan inte kommentera det. Det är lite tråkigt att det kan bli så avgörande grejer i en sådan viktig match. 

– Jag har svårt att se att någon hockeyspelare faktiskt någonsin skulle slå till en domare medvetet. Det är en situation som händer utanför vårt bås. Det blir livat. Vi blev nog rätt så irriterade när det låg en spelare skadad och spelet blåstes inte av. Tråkigt att det händer. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt