Annons:

Dackarna kör för SM-guld -

Mikael Karlssons Dackarna kör för SM-guld i år. Lagledaren anser sig också ha världens bästa förare i truppen, Patryk Dudek, till höger i bild. Foto: Simon Henriksson

Dackarna kör för SM-guld - "Har den bästa föraren i världen"

I dag har den årliga upptakten inför Elitserien i speedway hållits på Friends Arena i Solna. Dackarnas lagledare Mikael Karlsson tror, i vanlig ordning, på sitt lag.
– Vi var tvåa förra året och har värvat bra. Jag kan inte säga annat än att vi kör för SM-guld, säger Karlsson.

Annons:

Efter en mycket tung start på förra säsongen växlade Dackarna upp rejält. Efter en riktig rysare tog sig Målillalaget till slutspel och till slut också en SM-final. Där blev det knapp seger hemma mot Rospiggarna, men i bortamatchen var Dackarna chanslöst. I år tror Mikael Karlsson att hans lag är redo att kliva högst upp på pallen.
Jag kan inte säga annat än att vi kör för guld, säger Mikael Karlsson.
Vilket lag tror du att ni får möta i SM-finalen?
Masarna eller Piraterna.

"Flyttar gärna på någon annan"

Dackarna har en på papperet säker topp fem med Patryk Dudek, Fredrik Lindgren, Peter Ljung, Maciej Janowski och Kacper Gomolski.
Där vet vi ungefär vad vi kommer att få. Jag tror mer att nyckeln finns längre ned i laget. Reservparet kommer att bli vår styrka.
Dackarnas mest meriterade nyförvärv inför säsongen är förstås Fredrik Lindgren.
Fredrik var en väldigt viktig förare att få in. Vi behövde få in lite mer tuffhet i laget. Att Fredrik är tuff vet vi, han flyttar inte på sig. Däremot flytttar han gärna på någon annan om det behövs.

Bäst i världen

Ny lagkapten för året är som bekant Peter Ljung.
Han har personligheten som krävs för det uppdraget. Det var ett ganska självklart val när "Micke" (Max) slutade. Även Maciej Janowski hade kunnat vara ett alternativ som lagkapten.
På frågan om Dackarna har toppföraren som kan gå ut och vinna de avgörande heaten stack Mikael Karlsson ut hakan:
Patryk Dudek är världens snabbaste förare. Vi har den bästa i världen i vår trupp.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt