Annons:

Dackarna slår ifrån sig favoritskapet: ”Småsaker som avgör vem som vinner”

Mikael Teurnberg ser fram emot att dra igång årets säsong av Bauhausligan med Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna slår ifrån sig favoritskapet: ”Småsaker som avgör vem som vinner”

Dackarnas mönstrar starkast möjliga lag i premiären mot Västervik Speedway. Att det ska finnas ett favoritskap på Dackarna håller inte lagledaren Mikael Teurnberg med om. 
– Det tar väl ut varann om man tittar på laguppställningarna, säger han.

Annons:

Bauhausligans premiär är bara en dag bort där Dackarna tar emot länskonkurrenten Västervik i ett på förhand hett derby hemma på Skrotfrag Arena. 

– Det är det här man har jobbat för så det ska bli roligt att komma igång. Det är så mycket annat som man springer runt och jobbar med så här i förväg, säger Dackarnas nye lagledare Mikael Teurnberg. 

Dackarna har tagit ut de båda GP-stjärnorna Maciej Janowski och Jason Doyle och mönstrar totalt sett det starkaste laget de kan ha som det ser ut i truppen just nu. 

– Jag vill ha det lag som är formstarkast just nu. Med tillåtet regelverk är det vårt starkaste lag formmässigt, säger Teurnberg. 

Slår ifrån sig favoritskapet

Att det ska finnas ett favoritskap på Dackarna i morgondagens premiär håller inte Teurnberg med om.

– Nej, det är det väl inte. Det tar väl ut varann om man tittar på laguppställningarna. Det är helt öppet och det kommer bli småsaker som avgör vem som vinner. Det finns inget favoritskap på något lag och det känns väldigt ovisst.

Var känner du att ni står inför premiären?

– Det går inte att svara på det, jag vet inte. Det är så mycket nytt. Jag är ny som lagledare och det finns förare som inte har kört så mycket. Det är en lång säsong som väntar så man får ta det som det kommer. Jag försöker bara göra allt så bra jag kan. Det är mitt jobb att sy ihop många saker. Ibland är man mer logistikansvarig än lagledare men det är så det funkar.

Teurnberg är en mycket rutinerad lagledare som har SM-guld med Rospiggarna på meritlistan. Han har varit lagledare i nio år men har inte haft något uppdrag de två senaste åren. 

– Jag hoppas att det ska gå bra hela vägen, men det är en lång säsong. Man ska komma igång och allt kan hända med skador och liknande. Målet är givetvis att ta sig till slutspel innan det börjar om igen. 

"Tänker inte på vad folk tycker"

Dackarna nämns som en huvudfavorit till SM-guldet som delas ut i höst.  

– Jag tänker inte alls på vad folk tycker, tänker och skriver, säger Teurnberg.

Vad vill du se från ditt lag i premiären?

– Man kör alltid för att vinna. Jag vill att alla ska ta i och kämpa, det är så jag ser på det. När det väl drar ihop sig så ska det gasas men det blir inte så mycket taktiksnack. Alla ska trivas och det ska kännas bra i gruppen. 

Hur har första tiden i nya klubben varit?

– Jag trivs jättebra så det har varit till belåtenhet. Jag har kommit in bra i det och nu drar säsongen igång med matcher. Jag har jobbat mycket med marknadsbitar de senaste veckorna så det finns en del som jag ska sy ihop. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt